Minimapartij start meldpunt Huishoudelijke Hulp

Minimapartij start meldpunt Huishoudelijke Hulp 

MELDPUNT

Al meer dan een half jaar is het Almelose beleid rond de huishoudelijke hulp niet in lijn met de wet. Dat is recentelijk bevestigd door wethouder Van Wijk tijdens de begrotingsbehandeling op 3 november. Ook schriftelijke én mondelingen vragen van de Minimapartij, hebben nog niet tot de noodzakelijke aanpassingen geleid.

“Dat is onbestaanbaar”, zegt Lieneke Bolhuis, fractievoorzitter van de Minimapartij. “Inwoners in de stad hebben er gewoon recht op dat het college er voor zorgt dat ze zich met haar beleid aan de wet houdt.” De partij, die opkomt voor mensen met een minimaal besteedbaar inkomen, maakt zich ook zorgen over de werkgelegenheid van de huishoudelijke hulpen. “Zij verrichten zwaar werk voor een minimaal loon en veel contracten lopen aan het eind van dit jaar af”. Zorgaanbieders weten nog niet met welke aanpassingen de gemeente komt en kunnen hier dus niet op anticiperen.

Bolhuis spreekt regelmatig mensen die huishoudelijke hulp krijgen, maar wil nog meer de ervaringen van inwoners horen, omdat het hen direct raakt. Wethouder Van Wijk geeft aan dat niemand wat tekort komt, maar Bolhuis bereiken andere signalen. De Minimapartij start een meldpunt voor mensen die vinden dat ze echt te weinig huishoudelijke hulp krijgen, of die geadviseerd zijn extra uren hulp in te kopen voor vijf euro per uur via de Regeling HHT. Door persoonlijke ervaringen te bundelen wil de Minimapartij inventariseren of daadwerkelijk niemand tekort komt, zoals de wethouder aangeeft. Mensen kunnen het meldpunt benaderen door een e-mail te (laten) sturen naar info@minimapartijalmelo.nl