Almeloërs zijn gelukkige mensen

Almeloërs zijn gelukkige mensen

 87 procent van de Almelose inwoners noemt zichzelf gelukkig. Volgens de Editie 2017 van de Atlas voor Gemeenten is Almelo daarmee de gelukkigste grote gemeente van Twente. In het overzicht waarin de vijftig grootste gemeenten van Nederland zijn opgenomen, staat Almelo op de 17e plek.

Burgemeester Arjen Gerritsen toont zich verheugd over deze conclusie. ‘Zelf weten wij natuurlijk al lang dat Almelo een prettige stad is om te wonen, met goede voorzieningen en een mooie woonomgeving. Het is fijn om te zien hoe dat nu ook van onafhankelijke zijde wordt bevestigd.’

De Atlas voor Gemeenten heeft ieder jaar een ander thema. Dit jaar is dat ‘geluk’. Volgens de geluksindex die de Atlas van Gemeenten hiervoor introduceert zijn gelukkige gemeenten over het algemeen plaatsen met een aantrekkelijk woon- en leefklimaat waar veel gezonde en werkende mensen wonen. Met het percentage van 87 zit Almelo precies op het Nederlandse gemiddelde.

Geluksindex