Gratis e-bike testen op de Waterboulevard van Almelo

Gratis e-bike testen op de Waterboulevard van Almelo

m_Poster

Zaterdag 20 mei kunnen Almeloërs gratis een e-bike testen aan de Waterboulevard voor het stadhuis. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen geïnteresseerden op de markt proefrijden. Met de actie wil de gemeente, in samenwerking met de Almelose rijwielhandelaren Profile Smit, Fietsplus Wild, Jo Leloux, Koopman Tweewielerspecialist en de provincie Overijssel, de Almelose samenleving (nog meer) aan het fietsen krijgen.
Naast deskundig advies en een gratis proefrit op 20 mei, kunnen mensen zich bij de stand op de markt aanmelden voor een ‘proefperiode’. In deze periode van drie dagen kan men, op afspraak, de e-bike kosteloos proberen. De proefperiode is bedoeld om de toegevoegde waarde van de e-bike in het dagelijkse leven van werk, privé, sport en recreatieve activiteiten persoonlijk te ervaren. De voorwaarden hiervoor worden afgestemd met de rijwielhandelaren.
Duurzaamheid
Door het gebruik van de fiets te stimuleren hoopt de gemeente dat inwoners, in het kader van duurzaamheid, de auto vaker zullen laten staan. Ook hoopt de gemeente verantwoord bewegen in de buitenlucht te promoten.
Twente Fietst!
De actie is opgezet vanuit Twente Fietst!, een initiatief van de provincie Overijssel. Naast de gemeente Almelo zullen ook andere gemeenten in de regio Twente de komende tijd een soortgelijke actie organiseren.