Thuisteam Twente maakt eind aan leegstand Schuttenstraat

Thuisteam Twente maakt eind aan leegstand Schuttenstraat

schuttenstraat

In september verhuist zorgorganisatie Thuisteam Twente naar de Schuttenstraat in Almelo. Het gebouw, waar vroeger de meubelzaak van Finkers zat, staat al jaren leeg.

De zorgorganisatie die ondersteuning bij het zelfstandig leven, dagbesteding, huishoudelijke hulp en persoonlijke verzorging biedt, is in de afgelopen tien jaar uit ‘het jasje’ van het kantoor aan de Hagengracht gegroeid. “Met name de praktische thuisondersteuning, waarbij één medewerker meerdere taken kan doen, spreekt veel mensen aan”, zegt Erna van het Bolscher (maatschappelijk werker binnen Thuisteam Twente).

Sinds 2014 biedt Thuisteam Twente ook een innovatieve vorm van Beschermd Wonen. “Al onze cliënten hebben gewoon een huurcontract met woningstichting, particulier of gemeente. Maar niet met ons. Als ze naar een andere zorgorganisatie willen overstappen of minder hulp nodig hebben, dan kunnen ze gewoon blijven wonen. Dat lijkt normaal, maar is binnen de zorg ongebruikelijk”, Erna van het Bolscher.

 “Thuisteam Twente zal niet het hele gebouw in gebruik nemen, wij houden vast aan kleinschalig georganiseerde hulp en ondersteuning. Maar wij verkennen we de mogelijkheden om het hele gebouw gevuld te krijgen”, aldus Erna van het Bolscher. Onder meer zijn er gesprekken met andere organisaties in de stad om in het markante gebouw spreekuur te houden en gebruik te maken van de spreekkamers. Met het nieuwe initiatief SteunGezin.nl zijn inmiddels afspraken gemaakt en ook de Speelgoedbank heeft interesse getoond.  “Ook is er een hele mooie ruimte om een open en laagdrempelige inloop te realiseren waar iedereen in de stad, met of zonder beperking, even naar binnen kan lopen voor een praatje, koffie, of meedoen met een activiteit”, aldus Erna van het Bolscher. “We kijken ook naar de omgeving. Als er meer te doen is in de Schuttenstraat, dan verhoogt dat attractiviteit”. Om de beleving en het gevoel van veiligheid in de Schuttenstraat verder te verhogen is Thuisteam Twente in gesprek met de Gemeente Almelo. “Samen kunnen we hier een mooie verbinding maken van Proeflokaal België naar de Grotestraat.”