Kluisactie Almelose binnenstad ter ondersteuning Het Verzet Kraakt

Kluisactie Almelose binnenstad ter ondersteuning Het Verzet Kraakt

HVK actie 2017-1
In aanloop naar de nieuwe theaterproductie Het Verzet Kraakt maken consumenten deze maand kans om zelf een grote prijs buit te maken. De ondernemers van de binnenstad hebben een ‘kluis’ gevuld met waardebonnen. Aan de consument de taak de juiste code van de kluis te raden en zo kans te maken op de inhoud ter waarde van vele honderden euro’s.
In de periode van 4 tot en met 27 augustus krijgen consumenten die bij de deelnemende winkels minimaal 15 euro besteden een kanskaart. Hierop vullen zij een zescijferige code en hun persoonsgegevens in, om vervolgens de kaart in de kluis te gooien aan de Grotestraat 121, voor het pand van Berkhof Optiek. Op koopzondag 27 augustus bepaalt notaris Egbert Willems wie er met de hele inhoud van de kluis naar huis gaat.
Selfieactie Afgezien van de inhoud van de kluis kunnen deelnemers ook een ballonvaart voor twee personen winnen. Deelnemers die hun kanskaart in de kluis doen, kunnen hiervan een selfie maken en deze op Facebook of Instagram posten met de #hetverzetkraakt #kluis #AWTD. De ballonvaart wordt mogelijk gemaakt door TC Tubantia.
Breed gedragen De deelnemende winkels zijn te herkennen aan een poster waarop staat: ‘Ik zit ook bij het verzet’. “Inmiddels doen al 41 winkels in de binnenstad mee”, vertelt Diana van Os, Centrummanager namens ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA), initiatiefnemer van de actie. “We hopen natuurlijk dat nog meer ondernemers zich aansluiten, waardoor het kluisbedrag alleen maar gaat groeien”, aldus Van Os, die hiermee hoopt op een breed draagvlak voor de actie en voor Het Verzet Kraakt.
Op de koopzondag van de prijsuitreiking wordt de binnenstad door de theatermakers van Servus alvast in Verzet Kraakt-sfeer gebracht. De trekking vindt plaats na 16:00 uur en de winnaar wordt om privacy-redenen eerst persoonlijk op de hoogte gesteld, waarna een feestelijke uitreiking zal plaatsvinden. De voorwaarden van de actie zijn te vinden op www.hetverzetkraakt.nl/kluisactie.

20170804_100458