Leuk, gezond en gezellig maandelijks uitje voor ouderen

Game, eet & match: vervoer, eten en gamen voor 65-, 75 en 85-plussers uit vijf gemeenten

Leuk, gezond en gezellig maandelijks uitje voor ouderen

m_DSC_0018 (1)

De Klup Twente en Bak&Praat bieden met ingang van november een geweldig leuk, gezond en gezellig maandelijks uitje aan voor vitale en minder vitale ouderen uit Almelo, Tubbergen, Wierden, Twenterand en Borne. Game, eet & match, heet het nieuwe project en het bestaat uit leuke, bijzondere spelen en een heerlijke, warme lunch. Alle deelnemers worden opgehaald en weer thuisgebracht.

Met de financiering van 126 verschillende projecten in het hele land, stimuleert het landelijke Fonds Nuts Ohra dat 65-plussers (meer) gaan bewegen en meer contacten gaan leggen, zodat ze vitaler en weerbaarder blijven en langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De projecten variëren van een leuk activiteitenaanbod via de Ipad thuis, valpreventie, taalcoaching en culturele uitjes tot en met tal van bewegingsactiviteiten. Een van de 126 uitverkoren projecten is Game, eet & match voor ouderen uit Almelo en omliggende gemeenten.

De Klup Twente ontwikkelde Game, eet & match samen met de stichting Bak & Praat voor zelfstandig wonende ouderen. Daarvoor combineren ze drie dingen: een leuke busreis door de eigen omgeving (halen en brengen) bewegen met games en een heerlijke maaltijd. Het bewegen met games houdt in bowlen, skiën, raften, lekken dichten, schaatsen (en nog veel meer) op de nieuwe manier: voor grote schermen.

Aan Game, eet & match kan iedereen meedoen. Vitale 65-plussers kunnen lekker voluit gaan en aan hun conditie werken met games. Voor mensen met een broze conditie is het ook een uitkomst; zij kunnen in hun eigen tempo meedoen. Desnoods zittend op een stoel. Iedereen krijgt hulp van een vrijwillige gamecoach en een fysiotherapeut houdt een oogje in het zeil. De bekende neuropsycholoog prof. dr. Erik Scherder is in het FUN-IE-FIT geweest en heeft ouderen zien gamen. Volgens hem is bewegen met games een geweldige manier, omdat mensen aan hun conditie werken en zich tegelijkertijd concentreren.

Na drie kwartiertjes gamen krijgen alle deelnemers een heerlijke lunch geserveerd, die de vrijwilligers van Bak & Praat ter plekke bereiden in het FUN-IE-FIT. Het wordt een warme, gezonde en vooral lekkere maaltijd, die mensen met elkaar nuttigen. Onder het eten is er alle tijd om elkaar beter te leren kennen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Game, eet & match voor iedere deelnemer één keer in de maand op de donderdagmiddag van 12.15 – 14.15 uur in het game- sport- en gezondheidscentrum FUN-IE-FIT van stichting de Klup Twente aan de Berlagelaan 2 in Almelo.  Let wel op: er kunnen maximaal 15 mensen in één groep en er komen 4 groepen.   

Game, eet & match kost €5,00 per keer voor de reis, het gamen onder toezicht van de fysiotherapeut én de heerlijke uitgebreide lunch.

Opgave en informatie:

Belangstellenden kunnen informatie opvragen of zich opgeven bij:

moniqueschuchartvg@gmail.com telefoon 06 41.35.91.70 of b.g.g. hannyterdoest@hotmail.com  06 15.16.45.76