Internationale dag van de Rechten van het Kind

Internationale dag van de Rechten van het Kind

 Tweedehands speelgoed- en boekenmarkt

Met randprogramma

 Op zondag 19 november as van 14.00 – 18.00 uur vindt er in de Plaats  van Samenkomst van Het Apostolisch Genootschap, aan de Reeststraat te Almelo een tweedehands speelgoed- en boekenmarkt plaats. De markt is in het kader van de Internationale Dag inzake de Rechten van het Kind. De opbrengst van de markt gaat naar de Stichting Matamba en wordt besteed aan de zorg voor weeskinderen. Naast de verkoop van boeken en speelgoed is er een aantrekkelijk programma voor kinderen en volwassenen.

Aanbod

Er worden tweedehands (kinder) boeken verkocht. De boeken zijn in goede staat. Ook het speelgoed dat aangeboden wordt is compleet, heel en schoon.

Randgebeuren

Er is een feestelijke programma met workshop en er is een hapje en drankje. Kortom het wordt een gezellige middag voor het hele gezin.

Weeskinderen

Het doel van de Stichting Matamba is de nodige zorg te verlenen aan de bevolking van Matamba en omgeving. Matamba is een klein dorp in Tanzania. De activiteiten van de stichting zijn vooral gericht op de financiële ondersteuning van het St. John’s Health Center en de ondersteuning van weeskinderen. Deze worden opgevangen door familieleden , vaak zijn dat opa’s en oma’s. De gezinnen worden ondersteund op het gebied van onderdak, voeding, onderwijs, gezondheidszorg en als het nodig is op juridisch vlak.  Het doel voor 2017 is een bijdrage te leveren in de zorg aan de weeskinderen.

Internationale dag van de rechten van het kind

Elk jaar wordt op 20 november de Internationale Dag van de Rechten van het Kind gevierd. Op die dag zijn er allerlei activiteiten om te herinneren dat kinderen speciale rechten hebben. UNICEF en de Verenigde Naties hebben hiervoor op 20 november 1989 een verdrag aangenomen. Hierin zijn de basisrechten van alle kinderen ter wereld vastgelegd.

IMG_2501