Minimapartij: Stel geld voor kinderen veilig, bestrijd de armoede!

Minimapartij: Stel geld voor kinderen veilig, bestrijd de armoede!

 MP_geld_voor_kinderen_voorkant_-_tekst_lieneke

De Almelose Minimapartij gaat onder de inwoners handtekeningen verzamelen. Met een petitie wil de partij voorkomen dat extra geld dat de Gemeente Almelo krijgt voor armoedebestrijding onder kinderen aan andere zaken wordt uitgegeven. Het college wil namelijk een groot deel van het geld in andere potjes stoppen, ook al is een meerderheid van de gemeenteraad daar niet mee eens.

 

“Dat kan en mag niet gebeuren”, zegt Lieneke Bolhuis, de fractievoorzitter van de Minimapartij. “Als het college niet naar de meerderheid van de gemeenteraad wil luisteren, dan schakelen we ook de stem van de inwoner van Almelo in”.

 

De petitie, die het college oproept het geld uit te geven aan zaken waar het voor bedoeld is, is te vinden op voorkindereninalmelo.petities.nl. Op zaterdag 14 oktober staat de Minimapartij ’s middags van twee tot vier uur op de Koornmarkt in Almelo om Almeloërs naar hun mening te vragen en handtekeningen op te halen.