Inspireert succes Kirsten Wild het dameswielrennen in Almelo?

A.T.V. RUITEN DRIE Almelose Toervereniging Ruiten Drie www.ruitendrie.nl @Ruitendrie

Almelo, 6 maart 2018 – Met maar liefst 3 gouden en 1 zilveren medaille tijdens het WK Baanwielrennen in Apeldoorn is de Almelose Kirsten Wild hèt voorbeeld van het vrouwenwielrennen in Nederland. Zorgt deze uitzonderlijk mooie prestatie van dit vroegere Ruiten Drie-lid tot een groei in het dameswielrennen? Feit is dat alle vrouwen vanaf 15 april van harte welkom zijn om op een makkelijke en gezellige manier het racefietsen te leren tijdens de Start2Bike van de Almelose Toervereniging Ruiten Drie.

Introductieprogramma start 15 april

Op zondag 15 april start het introductieprogramma voor beginnende dameswielrenners bij Ruiten Drie. Het gaat hier niet om de snelheid of de competitie, maar op het plezier van samen fietsen. In vier laagdrempelige en gevarieerde clinics maakt de beginnende fietser kennis met het toerfietsen. Aanmelden kan via www.start2bike.nl.

Vaardigheden en praktische tips

De damesgroep gaat van start met fietsen in een groep, balans, bochten rijden, remmen en schakelen. Tegelijkertijd werk je bijna ongemerkt aan de conditie, leer je beginnende medefietsers kennen en ontdek je de mooie wegen van Twente. Ook krijg je praktische tips over de techniek en onderhoud van de fiets.

Fietsen voor vrouwen een succes

In de afgelopen jaren is het ‘Ladies only’ fietsen een succes gebleken. Waar in het verleden de dames bij Ruiten Drie met een vergrootglas moesten worden gezocht, zijn er nu ruim 80 vrouwen lid van de vereniging.

Samen toerfietsen

Ruiten Drie is voor racefietsers en mountainbikers die sportief en gezellig willen fietsen. De vereniging biedt aan dames en heren verschillende trainingen en activiteiten aan die zijn afgestemd op ieders niveau en ambitie. Niet-leden kunnen vrijblijvend een keer meefietsen met een reguliere mountainbike- of racefietstraining. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl.