Huis van Katoen en Nu krijgt 75 stoelen gesponsord door Jaap Besteman van Westerhuis verhuur Twente.

Huis van Katoen en Nu krijgt 75 stoelen gesponsord door Jaap Besteman van Westerhuis verhuur Twente.

Met grote regelmaat organiseert “huis van Katoen en Nu” tegenwoordig  literaire bijeenkomsten, boekpresentaties, muziekuitvoeringen, concerten e.d. in een ruimte binnen ons gebouw welke we de Cotton Club noemen.

In deze Cotton Club mogen we ons keer op keer verheugen op een groeiend aantal bezoekers. Maand na maand laat zich een stijgende lijn zien in bezoekers aantallen en daarom zijn we begonnen om de plek van de Cotton Club te verhuizen naar de achterkant van ons pand waar we ruimte hebben voor een kleine vestzaktheater van 75 tot 90 zitplaatsen en een deel van deze opstelling kunnen we nu permanent laten staan. Nu alleen nog op zoek naar stoelen want als bezoekers aantallen groeien moeten er zitplaatsen bijkomen en deze zijn duur.

Het idee om eens in gesprek te gaan met Jaap Besteman van het Almelose verhuurbedrijf Westerhuis heeft ons geen windeieren gelegd want binnen enkele dagen kregen we bericht dat Westerhuis Verhuur Twente 75 comfortabele stapelstoelen sponsort voor een langere periode  zonder einddatum.

Donderdag 5 april was het dan ook zover en kwam Jaap Besteman persoonlijk de stoelen namens de Firma Westerhuis aanbieden. Ik mag wel zeggen blij te zijn met onze nieuwe sponsor Westerhuis Verhuur Twente en wil Jaap Besteman dan ook dank zeggen voor dit zeer royale gebaar naar het huis van Katoen en Nu.

Het nieuwe Vestzaktheater in ons huis gaat met 75 tot 90 zitplaatsen één van de kleinere theaters in Almelo worden. Dit is ook een ideaal podium voor try-outs. De intieme sfeer en de kleinschaligheid staan garant voor een verrassend uitje en zoals u van ons gewend bent is de toegang voor alle activiteiten die we zelf organiseren altijd gratis en bij binnenkomst bieden we u graag een kopje koffie of thee aan.

Als winnaar van de Stadsprijs Almelo 2017 heeft het huis van Katoen en Nu nog veel nieuwe en spraakmakende activiteiten op de agenda staan en de opening binnenkort van ons nieuwe Vestzaktheater is daar slechts een onderdeel van.

Gerard Hammink

Coördinator huis van Katoen en Nu