Eerste Pinksterdag: 80 Roparun-teams door Almelo

Eerste Pinksterdag: 80 Roparun-teams door AlmeloAlmelo heeft reeds zes maal een prijs gewonnen als Doorkomststad op de route Hamburg-Rotterdam van de Roparun; we hebben dus de naam hoog te houden.
Team 260, de Almeloopers, doet voor de 10e keer mee! En een team vrijwilligers is in de stad om daar de Doorkomst in goede banen te leiden.

Ook dit jaar organiseren we een bruisend feest in de binnenstad.
We beginnen eerst rustig in de Gravenallee. De gehele Gravenallee is omgedoopt tot ‘Laan der Bezinning’. Tenslotte doen wij het allemaal voor de kankerpatiënten, dus even met beide voeten op de grond mag wel. Sfeervolle muziek, onze burgemeester en diverse groepen van Servus luisteren de Gravenallee op.

Vanaf Huize Almelo wordt het feestje/de sfeer steeds verder opgebouwd.

De Doelenstraat heet tijdelijk “de Goede Doelenstraat”. De aanwezigheid van een D.J. en medewerking van verschillende zorginstellingen zorgen voor sfeer en gezelligheid.
Deze zorginstellingen hebben de afgelopen jaren financiële steun vanuit de Roparun ontvangen en laten op deze plek hun waardering blijken aan de doorkomende teams door hun enthousiaste aanwezigheid.

Dan, op de twee feestpleinen: Koornmarkt en Amaliaplein, barst met medewerking van verschillende bands, DJ’s en standjes het feest pas echt los.
Dus samengevat:

Gravenallee:

Gospelkoor, diverse muzikanten met sfeervolle muziek, optredens van Servus

Huize Almelo + ‘Goede Doelen’straat:

Stadsomroeper, optreden van de ‘Edelen van Almelo’, D.J. en speaker.

Diverse zorginstellingen zorgen voor gezelligheid.

Koornmarkt (Lions):

Brass- en Djembé-Band, Luv2Move, diverse standjes/terrasjes

Amaliaplein:

D.J. André en André, de café’s zijn open.

Bij het verlaten van de bebouwde kom van Almelo worden de teams uitgezwaaid door Obifit-sporters.

Vanaf 18.00 / 18.30 uur verwachten wij de teams door Almelo!