Rattenplaag teistert meerdere wijken in Almelo

De Schelfhorst gaat gebukt onder een rattenplaag.

Er zijn meer wijken waar bewoners overlast door ratten ervaren. Vallen leverden al 40 bruineratten op. S’Nachts komen ze uit de kapotte riolen en lopen zelfs over de daken van huizen. Gaten vallen er gewoon in de tuinen.

Raadslid Harry de Olde, Partij Vrij Almelo,  zal vragen gaan stellen aan het college. Hij wil weten of het college op de hoogte is en wat ze er aan gaan doen.

Er zouden meerdere wijken in Almelo zijn waar men last heeft van de bruine ratten. De riolering op de Schelfhorst voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Deze is meer dan 40 jaar oud en er zijn meerdere herstelpogingen gedaan zonder resultaat. Ook wil de Olde weten of het vele afval rondom containers op de Schelfhorst ook hier debet aan is. Verder maakt de Olde zich zorgen om de gezondheid van mensen.

Vraag van de Partij Vrij Almelo aan het college, wat is het beleid van de gemeente in het kader van overlast door ratten aldaar (tot nu toe geweest)? En met welk effect?  Het vermoeden bestaat dat het onderhoud en de ligging van het riool een van de oorzaken zijn van de problemen met ratten in en nabij de genoemde locatie.

Is het college van burgemeester en wethouders bereid het riool door een professioneel bedrijf te laten inspecteren?