Shanty en Sea-songs festival De Oostvaarders

Shanty en Sea-songs festival De Oostvaarders

Eens per twee jaar houdt het shantykoor De Oostvaarders in de binnenstad van Almelo een groot opgezet sea-songs en shantyfestival. Nu in 2018 is het weer zover en wordt er gezongen op drie podia in de binnenstad.

Het gebeurt allemaal op (koop)zondag 27 mei vanaf 12.30 uur.

Het hoofdpodium staat op de Koornmarkt en daar zullen optreden De Oostvaarders samen met de Loo- en Drostensingers uit Dalen in Drenthe.

Tegenover de fontein bij Talamini staat een podium waarop gaan zingen De Stuyvesant Sailors uit Wolvega samen met de Schuytenvaerders uit Tubbergen. Tot slot het Marktplein. T.o. het terras van Nielz staat een podium dat plaats biedt aan Vissersvrouwenkoor De Schellevissen uit Almelo en aan  de internationale inbreng in dit gebeuren, het Gronauer Shanty Chor uit Duitsland.

Deze laatste locatie, het Marktplein,  wordt tevens ingericht als kinderspeelplein waarop een groot springkussen komt te staan en waar de jeugd kan deelnemen aan verschillende activiteiten. Almelo Ivents is daar de coördinator van.

Tientallen vrijwilligers van de Oostvaarders maken dit spektakel mogelijk en tal van sponsoren dragen hun steentje bij. Het koor, onder leiding van Hans Visschedijk, heeft weer een prachtig repertoire ingestudeerd en zal, evenals de andere koren het beste been voorzetten. Voor Visschedijk is dit het laatste concert dat hij gaat meemaken met de Oostvaarders. Hij heeft te kennen gegeven vanaf 1 juni na vijf jaar trouwe dienst te willen stoppen. Er is nog geen vervanger voor hem gevonden en kandidaten kunnen zich melden bij de voorzitter van de Oostvaarders Anton Pots tel. 0546-865787 of e-mail antonpots@gmail.com.

Naast de dirigent worden de Oostvaarders begeleid door een zeven mans combo onder leiding van gitarist Anton Visscher. Vier accordeonisten Harry Jansen, Jan Kamp, Ben Schutte en Albert Doorten , basgitarist Rien Bussscher en drummer Hennie ten Berge.

Daarna:

Vanaf elf uur worden de koren ontvangen in het Theaterhotel waar ze worden welkom geheten door de nieuwe voorzitter van de Oostvaarders , Anton Pots.

Daarna is er het vertrek naar het hoofdpodium op de Koornmarkt waar het festival om 12.30 wordt geopend door de burgemeester van Almelo Arjen Gerritsen.

13.00 uur begint.

Om 17.00 uur wordt het sea-song en shantyfestival afgesloten waarna de koren op hun eigen podia nog een slotlied zingen.

met een gezamenlijk lied van alle koren.

Op deze koopzondag zal het een vrolijke boel worden in de Almelose binnenstad waar alle drie de podia genoemd zijn naar een sponsor.