Start werkzaamheden waterspeelplaats in Doepark de Hagen

 

Start werkzaamheden waterspeelplaats in Doepark de Hagen

Komende woensdag wordt er gestart met de werkzaamheden voor de natuurspeeltuin in het Doepark. De werkzaamheden in het park lagen tijdelijk stil vanwege vervuilde grond, alle grond moest worden gesaneerd. De sanering is inmiddels afgerond en de beekloop en de vijver zijn uitgegraven. Samen met vrijwilligers en leerlingen van het Groene Lyceum van AOC Oost wordt de waterspeeltuin gerealiseerd, ook zij reageerden verheugd dat ze nu kunnen beginnen. We verwachten dat de natuurspeeltuin eind juli gereed is.

 

Meer groen in de stad is belangrijk voor de fysieke en geestelijke gezondheid van jong en oud. Uit onderzoek blijkt dat 80 % van de kinderen vrolijk wordt van vrij buiten spelen. Voor de jeugd is buitenspelen ook nog eens goed voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en kinderen leren zo hoe met elkaar om te gaan. Daarnaast helpt het kinderen om op een natuurlijke manier op een normaal gewicht te blijven. Iets dat van groot belang is, want in Almelo zijn er veel kinderen die te maken hebben met overgewicht.

 

Steeds meer organisaties en fondsen steunen dit geweldige burgerinitiatief van stichting Natuurhus, zij zien het belang in van deze prachtige natuurspeeltuin in de Almelose binnenstad. Kinderkledingwinkel Pom & Floor heeft ons 500 euro geschonken, basisschool de Windhoek houdt een sponsorloop voor ons, Jantje Beton heeft ons een schenking gedaan van 5.000 euro en het Almelose Roggekamp Peitsch Fonds heeft een schenking van 10.000 euro gedaan. Door deze schenkingen kunnen enkele speelaanleidingen zoals een klim- en klauterplek, een pomp en een zandwaterplek toch worden gerealiseerd. Stichting Natuurhus is ontzettend blij met deze gulle giften, want het is de bedoeling dat de waterspeelplaats het kloppend hart wordt van het Doepark waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

 

Woensdag 30 mei beginnen de vrijwilligers en AOC Oost leerlingen om 9 uur met hun werkzaamheden. Ze zullen tot 16.00 uur in het Doepark bezig zijn. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.