Almeloër Marnix van Kooij voorgedragen als Luitenant Gouverneur van Kiwanis Nederland

Almeloër Marnix van Kooij voorgedragen als Luitenant Gouverneur van Kiwanis Nederland

De in Almelo woonachtige Marnix van Kooij (46) is door het bestuur van Kiwanis Nederland voorgedragen tot Luitenant Gouverneur (LG) en zal bij aanvang van het nieuwe bestuursjaar (oktober) officieel benoemd worden. Van Kooij wordt dan de verbindende schakel tussen de Kiwanis Clubs in divisie oost, de divisie waar Kiwanis Club Almelo deel van uit maakt, en het landelijk bestuur. Nu de ambtstermijn van de huidige divisievoorzitter Paul Drost afloopt is het des te verrassender dat Kiwanis Club Almelo zijn  opvolger mag  aanwijzen. Drost zal het komende halfjaar van Kooij coachen en dan neemt van Kooij in januari 2019 het eervolle LG-schap op zich. Divisie oost beslaat de gebieden Twente, Achterhoek en Gelderland.

Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Een serviceclub, in het algemeen, is een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen (fundraising) en dat bijeengebrachte geld uitgeven aan goede doelen (fundspending). Een Kiwanis serviceclub heeft naast de genoemde doelstelling vooral persoonlijke ontplooiing van het individuele lid voor ogen. Website www.kiwanis.nl/almelo