Turnsters Klaverblad TON Almelo geven visitekaartje af in Thialf

Turnsters Klaverblad TON Almelo geven visitekaartje af in Thialf

Astrid de Zeeuw, Sara van Disseldorp en Vera Jonker, turnsters van Klaverblad TON Almelo, hebben op de interland in Heerenveen uitstekend gepresteerd. Het Nederlands team, verder bestaande uit Shadé van Oorschot (Topsport Zuid) en Zenna van der Lubbe (Pax Hoofddorp) won overtuigend van het Belgische junioren team, 152.3300 tegen 149.600 punten. Ook Lisa van Rozen (FTC Heerenveen) turnde de wedstrijd, maar maakte geen deel uit van het team. Het teamresultaat werd bepaald volgens het 5-4-3 systeem, 5 turnsters in het team, 4 turnen per toestel en 3 beste scores tellen. 

Individueel won Sara met 50.650 punten op de voet gevolgd door Astrid, 50.250 punten. Vera werd 9de met 48.000 punten.

Voor de Nederlandse turnsters was dit de eerste kwalificatie voor de Jeugd Europese Kampioenschappen die van 2 t/m 5 augustus in Glasgow worden gehouden.

Op zondag 8 juli werden de toestelfinales geturnd. Niet alle turnsters maakten gebruik van de gelegenheid om deze te turnen. Astrid was op balk en brug de beste. Ze was op brug (13.750) verreweg de sterkste. Op balk won zij met meer dan een punt verschil op de nummer 2  en behaalde op dit toestel 12.750 punten. Sara van Disseldorp won het goud op het toestel vloer.