Brugmanjaar

 

Van 9 september tot en met 14 oktober 2018 is in Kunsthal Hof 88, Elisabethhof 6 in

Almelo, de grote overzichtstentoonstelling met werk van het gerenommeerde Almelose kunstenaarsechtpaar Berry Brugman (1915-1996) en Janny Brugman- de Vries (1918-2006). De toegang is gratis.

Officiële opening Brugmanjaar

Zondag 9 september om 15.00 uur opent gastpresentator Marcel van Dijk in de Theaterzaal Hof 88 de tentoonstelling. Dit is meteen ook de officiële opening van het Brugman-evenement. Initiatiefnemer Jan van der Kolk presenteert dan zijn boek over het echtpaar en overhandigt het eerste exemplaar aan burgemeester Arjen Gerritsen. Daphne van ’t Erve zorgt voor de muziek.

De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting De Brugman Collectie en maakt deel uit van het Brugmanevenement. De stichting bracht onlangs het oeuvre van het echtpaar in kaart. In 2018 is het 100 jaar geleden dat Janny Brugman-de Vries werd geboren. Tijdens het Burgmanevenement zijn op meerdere locaties in Almelo activiteiten. Zie voor meer informatie https://www.jrvanderkolk.nl/de-brugman-collectie/