Almelo gaat weer terug in de tijd

Almelo gaat weer terug in de tijd
Vierde editie Historisch Festival Almelo

Op 10, 11 en 12 mei 2019 vindt in het Schelfhorstpark in Almelo weer het Historisch Festival Almelo plaats. Een uniek evenement waar bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud. Hoogtepunt is de Slag om Ruigenrode waarbij re-enactors een veldslag naspelen in Napoleontische stijl op zaterdag- en zondagmiddag.

Ongeveer 500 re-enactors uit heel Europa slaan vanaf vrijdag 10 mei hun tentenkamp op in het park en nemen zij bezoekers mee terug in de tijd. Het doel: meer kennis over de geschiedenis en cultuur rond deze Napoleontische periode. Dit doen ze onder andere door zich helemaal in te leven in die tijd. Ze dragen authentieke kleding, slaan hun tenten op in authentieke kampementen en spelen veldslagen na met wapens uit die tijd.

Tijdens het festival is het tentenkamp te bezoeken. Daarnaast wordt een speciaal Kinderplein ingericht met tal van activiteiten en zijn er diverse muziekoptredens en workshops. Alle activiteiten hebben natuurlijk een historisch tintje.

Na het succes van de vorige edities, met gemiddeld 30.000 bezoekers, is het bestuur van de Stichting Historisch Festival Almelo volop bezig met de organisatie en de invulling van het programma. Ook zijn alle basisscholen in Almelo weer betrokken bij het onderdeel educatie. Zo wordt voorafgaand aan het festival een compleet educatiepakket aangeboden en zijn er tal van educatieve onderdelen.

Op www.historischfestivalalmelo.nl staat binnenkort relevante informatie over het festival. Zodra meer onderdelen vast liggen in het programma wordt dit op de website vermeld. Het Historisch Festival Almelo is ook te volgen op Twitter en Facebook.