Almelo ontvangt 2e prijs als Doorkomststad Roparun

Almelo ontvangt 2e prijs als Doorkomststad Roparun

Vrijdagavond 5 oktober 2018 is in Rotterdam bekend gemaakt welke plaatsen (geld)prijzen hebben gewonnen als Doorkomststad op de beide Roparun-routes.

Almelo heeft daarbij de tweede prijs ontvangen als leukste en meest feestelijke Doorkomststad op de route Hamburg-Almelo. Met name de Gravenallee (tijdelijk omgedoopt als Laan van Bezinning) maakte indruk, naast het hele feestgedruis in de binnenstad.

Wethouder van Sport Arjen Maathuis (links op de foto) nam in Rotterdam tijdens de feestelijke uitreiking de prijs van Stichting Roparun in ontvangst, samen met een delegatie van de Almeloopers.

Het geldbedrag ad € 22.500,00 behorende bij deze prijs mag lokaal besteed worden aan goede doelen die te maken hebben met de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Organisaties in Almelo en omstreken kunnen daar weer een aanvraag voor indienen.
Mede dankzij eerdere bijdragen opent op 10 oktober het ALMA Inloopershuis in het ZGT te Almelo: een inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten.

Deze prijsuitreiking is een mooi slot van het jubileumjaar. De Almeloopers deden in 2018 voor de tiende keer mee aan de Roparun.

De Roparun heeft als motto: leven toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.
De Stichting Roparun heeft verder op deze avond een half miljoen verdeeld onder diverse goede doelen.

Lees hier het officiële persbericht van de Roparun.

https://www.roparun.nl/nl/2018/10/06/roparun-verdeeld-op-doelenavond-half-miljoen-euro/