Het jaarlijkse symposium van EnergiekAlmelo

Het jaarlijkse symposium van EnergiekAlmelo zal dit jaar plaatsvinden op:

Datum:           woensdag 21 november 2018

Tijdstip:         inloop 15.30 uur, aanvang: 16.00 uur, afloop ca. 18.00 uur

Locatie:          Theaterhotel Almelo (Beethovenzaal)

 

Thema:          Logistiek en werk, dé toekomst in Almelo !

 Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk neemt ons mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen. Hij is bekend van radio en tv en schrijver van het boek “de toekomst van logistiek”.

Na deze presentatie wordt een forum discussie gevoerd met:

  • André Pluimers, General Manager Bolk Transport BV
  • Pieter de Groot, Vice-president Malvern PANalytical
  • Benno Schildkamp, Directeur Foodconnect
  • Arjen Maathuis, wethouder o.a. Werkgelegenheid, Economie en econimische betrekkingen.

Dagvoorzitter is Karen Eshuis, presentator bij RTV Oost

Tijdens het sympsoium  zal de EnergiekAlmelo Award 2018 worden uitgereikt aan één van de genomineerde Almelose ondernemingen:

Ganzeboom Transmissies is dé naam in Europa en daarbuiten als het gaat om versnellingsbakken – handgeschakeld of automatisch. Er is bijna geen merk personenauto of ze weten bij Ganzeboom álles van de versnellingsbak die daar onder de motorkap zit, en dat is een ongekende specialisatie in die branche. Oprichter Ben Ganzeboom en zijn zonen Mark, Michel en Rob kunnen na ruim 20 jaar vaststellen dat ze de allerlaatste stand van de techniek op dat gebied in huis hebben en toepassen.

Grondverzetbedrijf Oosterveld in Bornerbroek is een bijna 40 jaar oud familiebedrijf dat werkt met de modernste machines en technieken en met respect voor het milieu. Hun arbeidsterrein strekt zich tot ver over onze landsgrenzen uit.  Als de medewerkers van Oosterveld op een bouwterrein aankomen, weten hun GPS-gestuurde machines al precies waar ze naar toe moeten, waar obstakels liggen, hoe diep moet worden gegraven en waar af te voeren materiaal moet worden opgeslagen.

Wie over enkele jaren drie broodjes eet, kan er zeker van zijn dat twee van die drie door een deegbereidingsinstallatie zijn gegaan van Technology Unlimited. Vooral voor industriële bakkerijen is de onderneming op Bedrijvenpark Twente Noord in essentie een producent van roestvrij stalen procesinstallaties voor de levensmiddelenindustrie over de hele wereld tot in Australië. Bijzonder is dat dit het resultaat is van mond-tot-mond reclame, zonder dat er één cent aan marketingcampagnes is uitgegeven.

Aanmelden:  www.energiekalmelo.nl (toegang gratis)