Sinterklaas in Almelo

Sinterklaas in Almelo

De Sint is weer in aantocht richting Almelo. Dat geeft ons, maar vooral de kleine kinderen natuurlijk een blij gevoel.  Op zaterdag 17 november meert  Sinterklaas met al zijn vrienden aan in de haven van Almelo en zal hij daar weer vele blije kinderen en hun ouders ontmoeten.

Stichting Almelo Events heeft dit jaar weer alles uit de kast getrokken om van de intocht van Sinterklaas een grootse happening te maken.

Aankomst in de haven van Almelo

De Sint komt om 12.30 uur aan in de haven van Almelo ter hoogte van het gerechtsgebouw.

De kinderen worden al vanaf 12.00 uu rin de  haven vermaakt door de twee pieten Snip en Snap. Deze twee pieten hebben een probleem, omdat ze vorig jaar de staf in Almelo hebben laten liggen nadat ze met de boot waren teruggevaren naar Spanje. Sterker nog niet laten liggen, maar de staf is in het water terecht gekomen. En Sinterklaas weet dat nog niet.

Als Sint om 12.30 uur aan de wal gaat wordt hij door burgemeester Arjen Gerritsen ontvangen. Sint heeft dit jaar zo’n 140 Pieten meegenomen om de kinderen te voorzien van alle meegebrachte cadeautjes. Nieuw dit jaar is dat de Sint Glutenvrije pieten heeft meegenomen. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een Glutenvrije Pietenbakschort met het Glutenvrije Pietenlogo. Kinderen die in aanmerking komen voor deze glutenvrije pepernoten  moeten dit via een logo duidelijk maken. Zie daarvoor de Sinterklaaskrant, die ook dit jaar weer over alle basisscholen in de gemeente Almelo wordt verspreid. Daarin staat veel informatie over het Sintprogramma, maar ook een verhaal, dat hopelijk op alle Almelose scholen wordt overgenomen.

Vervolgens loopt de Sint langs de kinderen in de haven richting zijn paard Americo.

Te paard en onder begeleiding van muziek (een Pietenband en de Koninklijke Almelose Harmonie) begint hij aan een rondrit door het centrum van Almelo en over de weekmarkt.

Sinterklaasfeest op de Koornmarkt.

Om 14.00 uur begint het grote Sinterklaasfeest op de Koornmarkt vanaf het splinternieuwe podium en vanaf de vernieuwde Sinterklaaszetel. Op dat moment rijdt Sinterklaas nog in het centrum van Almelo. Hij hoopt een uurtje later te arriveren op de Koornmarkt om aanwezig te zijn op het feest. Daar komt hopelijk ook een oplossing voor het probleem met de verloren staf van Sinterklaas.

Het hele Sinterklaasprogramma van de intocht wordt op 17 november opgenomen door een TV-ploeg uit Hamburg t.b.v. een registratie op de Duitse zender Arte.

Naast de intocht de Sint op 17 november zal hij met een groep Pieten die dag ook de kinderafdeling van het ZGT in Almelo bezoeken. In de daarop volgende week brengt hij nog een bezoek aan Eugeria en op zondag 25 november is hij na 16.00 uur te vinden op de Woonboulevard.  Een druk programma, maar Sint heeft er ook dit jaar weer zin in om veel kinderen te zien en spreken in Almelo.

Sinterklaashuis

Sinterklaas slaapt  tot 6 december in het Sinterklaashuis. (op dit moment kunnen we nog geen adres noemen). Daar zijn ook altijd knutselpieten aanwezig om met de kinderen leuke dingen te maken.

Het Sinterklaashuis wordt officieel geopend op 17 november om 16.15 uur.

Sinterklaas stelt het huis open voor alle kinderen op de volgende dagen:

Woensdag 21 november van 14.00 uur tot 16.00 uur

Zaterdag 24 november van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 25 november van 13.00 uur tot 16.00 uur

Woensdag 28 november van 14.00 tot 16.00

Zaterdag 1 december van 12.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 2 december van 13.00 uur tot 16.00 uur