Grote Platenbeurs bij Stadslab in Almelo

Voormalig textielfabriek Indië één dag walhalla voor muziekliefhebbers

Grote Platenbeurs bij Stadslab in Almelo

 

De hallen van het Stadslab op het voormalige fabrieksterrein Indië in Almelo zijn op zondag 24 maart 2019 het toneel van een grote platenbeurs. Tientallen standhouders bieden duizenden platen (vinyl en cd’s) aan in vele genres. Van rock en country tot schlager en blues, van soul en metal tot piratenmuziek en punk; voor iedere muziekliefhebber biedt deze beurs een uitgelezen kans zijn of haar muziekverzameling uit te breiden.

Initiatiefnemers van dit evenement zijn Bart Haselbekke van de platenzaak Vinylparadijs in Geesteren, Jeroen Bos van het Almelose Stadslab en muziekliefhebber Marcel Pullen. Zij constateerden dat er in Almelo al een aantal jaren niet meer een dergelijk evenement werd georganiseerd, terwijl de vraag naar fysieke geluidsdragers, en met name vinyl, ook in Twente aan een opmars bezig is.

De beurs op Indië richt zicht op een ruim én breed aanbod. Mensen die de originele klassiekers zoeken van bekende acts uit het verleden als Pink Floyd, Rolling Stones, Eagles, Nirvana of Doe Maar kunnen er hun hart ophalen. Maar ook dance-dj’s die een aanvulling op hun collectie zoeken, komen zeker aan hun trekken. En de serieuze muziekverzamelaar die altijd zoek is naar dat ene obscure collectorsitem heeft goede kans de kans te slagen op de Almelose platenbeurs.  Livemuziek en een terras dragen bij aan de sfeer op de beursvloer.

De Almelose Platenbeurs vindt plaats op zondag 24 maart van 10.00 tot 17.00 uur in de hallen van het Stadslab aan de Haven Noordzijde in Almelo (aanrijden vanaf de Kolthofsingel!) De toegang bedraagt 3,50 euro, inclusief een kop koffie of thee. Kinderen onder de 12 jaar hebben gratis toegang.