140 Almeloërs terug in arbeidsproces

Wij Werken Allemaal’ in Almelo. Dat gebeurt met een lunchbezoek van de Almelose wethouder sociale Zaken mevrouw Kuik-Verweg. RealWork is een bedrijf dat zich richt op de re-integratie van mensen met een uitkering in het reguliere arbeidsproces. Het bedrijf is een alliantie aangegaan met de gemeente Almelo om 140 uitkeringsgerechtigden een arbeidscontract van een jaar te bieden.

In augustus 2013 is ‘Wij Werken Allemaal’ begonnen met het inrichten van de productiehal. Toen zijn de medewerkers gestart met een gezamenlijke lunch. Nu een maand verder is het tijd voor een wat officiëler moment. Bij wijze van opening komt wethouder Kuik lunchen en de locatie bekijken.

Wij Werken Allemaal maakt en verpakt artikelen die tot op heden in lage-lonen-landen, zoals China, werden geproduceerd voor grote Nederlandse winkelketens. De productie in die landen is niet meer zo goedkoop als voorheen en met de ontwikkelingen in onze economie en arbeidsmarkt blijkt het lonend om weer in Nederland te gaan produceren. Het gaat veelal om houten decoratieartikelen. Met de re-integratieconstructie komt RealWork uit de productiekosten en kan RealWork mensen begeleiden om weer aansluiting te vinden met de reguliere arbeidsmarkt. Hoewel de afspraak met de gemeente voor een jaar is, is de intentie van RealWork dat iedereen daarna ook nog een baan heeft.

RealWork heeft ervaring in meer dan 20 gemeenten in Noord- en Oost-Nederland. De positieve resultaten met twee eerdere re-integratieprojecten in de gemeente Almelo hebben RealWork gesterkt om de schaalvergroting door te voeren. Ook de gemeente Almelo durfde die schaalvergroting aan op basis van de eerdere projecten met RealWork.

Deze foto’s zijn gemaakt door Marjolein van der Zee.