Cadeautje van bouwbedrijven uit Almelo en regio

Veiligheidsschoenen voor VMBO leerlingen

De bouw mag het lastig hebben, de sector blijft doelbewust investeren in de jeugd. Vorige week bijvoorbeeld, kregen alle leerlingen uit het derde leerjaar VMBO bouw een paar veiligheidsschoenen cadeau. Speciaal voor in het praktijklokaal, op de bouw en tijdens stages.

De ruim zeventig bouwondernemingen in Almelo en omstreken hebben een eigen opleidingsbedrijf: de Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo (VVBA). De VVBA leidt niet alleen timmerlieden, metselaars en tegelzetters op, ze houdt zich ook bezig met de promotie van bouwonderwijs. Ook in tijden dat de bouw door een diep dal gaat als gevolg van de economische crisis.

Een van de manieren om jongeren te blijven interesseren voor de bouw, is ervoor zorgen dat de (meer)kosten voor de studie geen aanleiding zijn om een andere leerrichting te kiezen. Daarom krijgen alle derdejaar leerlingen van het VMBO (bouw) een paar kwaliteit veiligheids schoenen van de VVBA aangeboden. Dinsdagmiddag was het zover en kwamen alle leerlingen bouw van het Pius X college, het Erasmus en Het Noordik naar de VVBA aan de Veldkampsweg.

Directeur Robert Herman benadrukte in de kantine van het opleidingsbedrijf nog maar eens dat het belangrijk is dat jongeren voor een bouwopleiding blijven kiezen. ‘Want over een jaar of vier, vijf, zijn de mensen weer hard nodig’, voorspelde hij. De schoenen werden uitgereikt in de grote werkplaats van de VVBA. Behalve de leerlingen van de Almelose scholengemeenschappen krijgen ook de derde jaar leerlingen van het Twickel in Borne en het Twents Carmel College in Oldenzaal veiligheidsschoenen aangeboden.

m_schoenen1 (1)m_schoenen1 (2)m_schoenen1 (3) m_schoenen1 (4) m_schoenen1 (5) m_schoenen1 (6)