E-bikedag voor ouderen

De E-bike dag is een eendaagse cursus met informatie over de elektrische fiets (E-bike) en om de verkeerskennis en fietsvaardigheden op te frissen. De E-bike-informatiedag is bedoeld voor senioren die op een E-bikes fietsen of die er over denken over te stappen op een E-bike. De dag wordt georganiseerd door de gemeente Almelo in samenwerking met de fietsbond. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeersregels en kunnen de deelnemers verschillende E-bikes testen op een parcours en wordt de fietsvaardigheid op diverse onderdelen geoefend , zoals achterom kijken, evenwicht bewaren , bochten maken , stoppen en weer opstappen. Ook worden de motorische vaardigheden van de deelnemers geoefend, met tips en adviezen om veilig op – en van de fiets te stappen. Na afloop van de dag kregen de deelnemers een certificaat.