Beeld RoParun terug in Almelo

De RoParunvogel komt terug in het Stadhuis en krijgt een plekje bij de publieksbalie. Het beeld, behorende bij de prijs voor RoParunstad van het jaar, wordt vanmiddag om 17:00 uur door de Almeloopers overhandigd aan burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld en sportwethouder Jan van Marle. Vorige week werd bekend dat Almelo voor de tweede opeenvolgende keer door deelnemers aan de RoParun is verkozen tot leukste doorkomststad op de route van Hamburg naar Rotterdam. Bij de prijs hoort ook een geldbedrag van 50.000 euro, dat in Almelo besteed wordt aan doelen op het gebied van palliatieve kankerzorg.

De RoParun is een estafette-hardloopevenement dat als doel heeft geld bijeen te brengen voor palliatieve kankerzorg. Naast de traditionele route van Parijs naar Rotterdam is er sinds twee jaar ook een versie van Hamburg naar Rotterdam, die door Almelo komt. Op eerste pinksterdag worden de deelnemers feestelijk onthaald in het centrum van Almelo en op de pinksterfeesten in Bornerbroek. Ook in 2014 komt de RoParun weer door Almelo.

Beeld Ro Parun (1)

Beeld Ro Parun (3)

Beeld Ro Parun (13)

Beeld Ro Parun (2)

Beeld Ro Parun (6)Beeld Ro Parun (4)Beeld Ro Parun (8)Beeld Ro Parun (9)Beeld Ro Parun (5)Beeld Ro Parun (10)

Beeld Ro Parun (12)Beeld Ro Parun (14)