Eerste grote open dag voor gamers bij e-sportclub Tactix

m_COEN8707

Eerste grote open dag voor gamers bij e-sportclub Tactix

Tactix, de spiksplinternieuwe e-sportclub van Almelo, houdt een open dag voor gamers die in team- en of competitieverband willen gamen. Op de open dag is er een gametoernooi, zijn er demonstraties en is er informatiemateriaal. De open dag wordt gehouden in het gamecentrum FUN-IE-FIT aan de Berlagelaan.

Almelo heeft als een van de weinig steden in het land een eigen sportvereniging voor gamers (een zogenaamde e-sportclub): Tactix. De nieuwe e-sportclub houdt voor het eerst een open dag en start dan ook met de ledenwerving. De open dag is voor alle leeftijdscategorieën, van Toons (8 tot en met 12 jaar), Woots (12 tot en met 16 jaar) en Grinders (16 plus). Entree is gratis en deelname aan de open dag is vrijblijvend.

De open dag houdt Tactix vooraleerst om gamers te laten zien en te laten ondervinden wat voor een geweldig centrum er voor hen is en wat Tactix kan bieden. Gamers mogen meedoen aan het toernooi, de razendsnelle game pc´s uitproberen als ook aan de slag met de games op de consoles. Gamers die graag willen meedoen aan landelijke en wellicht (op termijn) internationale toernooien en competities kunnen inschrijfformulieren meenemen of zich opgeven. Met de open dag hoopt Tactix ook een einde te maken aan het misverstand dat Tactix een sportclub is voor mensen met een beperking. Voorzitter Roberto Fernandez: ´Tactix huurt het FUN-IE-FIT in het Meester Siebelinkhuis. Daarom denken mensen wellicht dat we een sportclub zijn voor mensen met een beperking. Maar we zijn een gewone e-sportclub. Tactix is er voor drie doelgroepen: voor kinderen die graag samen gamen, voor jongeren die samen hun skills willen verbeteren en voor gamers die in competitieverband willen spelen en die met feedback, tips en strategiebesprekingen de beste willen worden.´

Ook ouders die geïnteresseerd zijn, kunnen op de open dag bij Tactix terecht. En ook vaders en moeders van kinderen die erg graag gamen of die helemaal geen maat meer weten zijn welkom. Er worden tips uitgedeeld over hoe ouders het gamen thuis leuk kunnen houden. Want gamen is leuk en moet leuk blijven!

De open dag van Tactix is op zaterdag 9 november van 12.00 tot 17.00 uur in het FUN-IE-FIT aan de Berlagelaan 2 in Alme

www.tactixalmelo.nl