Zinderende race met de Oculus Rift

De Oculus Rift is een product in ontwikkeling. Een 3 dimensionale bril met een bereik van 360 graden. Nog nergens te koop, maar de Saxion University of applied sciences uit Enschede mag met de conceptbril werken van de Amerikaanse eigenaar. Vier studenten van de opleiding gamedesign & scrum ontwerpen met hulp van stichting de Klup Twente (FUN-IE-FIT) speciaal voor de Oculus Rift een race game voor iedereen. Jong, oud, klein, groot, met en zonder beperking.

Donderdag 3 oktober werd de game voor het eerst getest in het Meester Siebelinkhuis. Daar fungeerde Johan Weghorst als ‘proefkonijn’. Johan zit in een elektrische rolstoel en droomt al jaren van racen in een auto. Met de Oculus Rift konden Steff en Weikei, Miso en Valentinas die wens in vervulling laten gaan en zelf zien hoe hun Oculus Drift game functioneert en wat er aan moet worden verbeterd. De testcoureur zelf was na afloop, wat misselijkheid en duizeligheid ten spijt, heel erg enthousiast. ‘Het is geweldig! Het voelt echt alsof je in de auto zit. Het is cool!’ Van vermoeidheid had hij ook geen last. ‘Het is even wennen aan de bril… maar moe, nee. Ik krijg er zelfs energie van!

Deze foto’s zijn gemaakt door Hanny ter Doest

DE KLUP (1)DE KLUP (2)DE KLUP (3)DE KLUP (5)DE KLUP (4)DE KLUP (6)DE KLUP (8)DE KLUP (7)DE KLUP (9)