zakelijk almelo

Gasten voor de bijeenkomst van Zakelijk Almelo op 4 november waren Michiel Kirch (algemeen directeur Cogas) en Ben Kuipers (directeur Loohuis Installatiegroep). Columnist was Corrie Steenbergen, raadsgriffier te Almelo.

Bijna twee weken voor hij daadwerkelijk voet aan Almelose wal zet, verscheen zowaar de goedheiligman nog ten tonele. Hij betuigde zijn steun aan de actie ‘Weet waar je koopt’ en gaf de aanwezigen een aantal adviezen op basis van zijn jarenlange ervaring als ondernemer.

Cogas houdt zich bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas- en elektriciteit in Oost Nederland en met de (glasvezel)infrastructuur van het kabelnetwerk – de verglazing van het distributiegebied waar het al coax heeft liggen. Het bedrijf investeert in heel Nederland in de toepassing van duurzame energievoorziening. Cogas is een relatief bescheiden speler met een goede staat van dienstverlening. Door die bescheiden omvang kun je wel sneller inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Ben Kuipers, directeur van Loohuis Installatietechniek, schoof als tweede gast aan. Zijn bedrijf heeft zich eerder dit jaar ontfermd over de failliete installatiebedrijven van Meulenbeld. Dat verschafte Loohuis, dat opereert vanuit de hoofdvestiging in Fleringen, een betere toegang tot Almelo. ‘CV, elektra, gas, alles pakken we aan. We kunnen alle gebouwentechnieken ontwikkelen en leveren. Wij bieden de integrale techniek in een gebouw en met Meulenbeld hebben we daar een extra dimensie aan toegevoegd: beveiligingstechniek.’

Sinterklaas, nu al hier? Bent u niet een kleine twee weken te vroeg?

Ja, ja, ik weet uiteraard van het bestaan van deze bijeenkomsten en ik vernam dat er vorige keer een pleidooi is gehouden voor het kopen in eigen stad. Met het oog op de komende viering van mijn zoveelste verjaardag leek het mij goed dat pleidooi hier kracht te komen bijzetten. Bovendien kan ik me zo op mijn gemak op de hoogte stellen van de voortgang in het binnenstadsplan. U snapt dat ik niet kan wachten tot het water helemaal is doorgetrokken tot in het centrum. Wel zo plezierig als ik met mijn boot zo centraal in de stad kan aanleggen. Wat de binnenstad betreft geldt trouwens ook zoiets: weet waar je sloopt

Zakelijk almelo (1)

Michiel Kirch  algemeen directeur Cogas

Zakelijk almelo (2)Zakelijk almelo (3)Zakelijk almelo (4)Zakelijk almelo (5)Zakelijk almelo (6)Zakelijk almelo (7)

Columnist was Corrie Steenbergen, raadsgriffier te Almelo

Zakelijk almelo (8)Zakelijk almelo (9)

Ben Kuipers  directeur Loohuis Installatiegroep

Zakelijk almelo (10)Zakelijk almelo (11)Zakelijk almelo (12)Zakelijk almelo (13)Zakelijk almelo (14)Zakelijk almelo (15)Zakelijk almelo (16)Zakelijk almelo (17)Zakelijk almelo (18)