zaterdag hield de e-sportclub Tactix een open dag

Afgelopen zaterdag hield de e-sportclub Tactix een open dag en opende gelijktijdig haar onderkomen aan de Berlagelaan. Een e-sportclub houdt zich uitsluitend bezig met gamen.

In het FUN-IE-FIT was gevestigd staat nu een grote game hal waar jong en oud  zich kunnen bekwamen in het game spelen.

Tactix is de naam van de nieuwe sportclub die Almelo rijk is en daarmee is de club uniek in Nederland want er zijn niet veel steden te vinden die kunnen bogen op het bezit hiervan.

In de nieuwe game club kan men in team- en of in competitieverband gamen.

Deze open dag hield Tactix vooraleerst om gamers te laten zien en te laten ondervinden wat voor een geweldig centrum er voor hen is en wat de club te bieden heeft. Het centrum is bedoeld voor alle leeftijdscategorieën.

De gamers mochten meedoen aan een toernooi, de razendsnelle game pc’s uitproberen en ook aan de slag met de games op supergrote schermen.

Een apetrotse voorzitter van Tactix, Roberto Fernandez, legt uit dat er in een drietal jongerengroepen wordt gespeeld. Daarbij horen natuurlijk namen die in de game wereld opgeld doen.

De jeugd van 8 t/m 12 jaar zijn de Toons, die van 12 t/m/ 16 jaar zijn de Woots en de oudste jeugdgroep van boven de 16 jaar zijn de Grinders.

Ook geïnteresseerde ouders konden op de open dag terecht. Er werden tips uitgedeeld over hoe ouders het gamen thuis leuk kunnen houden onder het

motto; Gamen is leuk en moet leuk blijven.

Veel Almeloërs bezochten deze open dag en Roberto Fernandez kon weer leden aan zijn ledenlijst toevoegen. er zijn ruim 200 bezoekers geweest het was constant druk

 

www.tactixalmelo.nl

Hendry Bosch

m_IMG_8938m_COEN9652m_COEN9660m_COEN9671m_COEN9693

m_COEN9698

m_COEN9664

m_COEN9688m_COEN9660m_COEN9675

m_img_9586m_COEN9676m_COEN9656m_COEN9696