Buurt Coaches Ossenkoppelerhoek officeel van start

In de wijk Ossenkoppelerhoek gaat deze week een team van buurtcoaches aan de slag. Op woensdagavond 4 december werd in wijkcentrum het Veurbrook hiervoor het officiële startsein gegeven in aanwezigheid van de buurtcoaches en burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld en wijkwethouder Anja Timmer. Dan wordt ook de ondersteunende website geopend

De buurtcoaches zijn bewoners uit de wijk, die in het afgelopen half jaar zijn opgeleid door een professionele trainer/coach. Nu staan ze startklaar om buurtbewoners snel en goed op weg te helpen met vragen over bijvoorbeeld wonen, zorg en financiën. Maar ook als het gaat om zaken als opvoeding, huiselijk geweld of overlast kunnen ze een luisterend oor bieden of doorverwijzen naar de juiste hulpverlenende instanties. Verder bemiddelen ze bij burenruzies. Ook als bewoners iets willen organiseren of opzetten in de wijk, kunnen buurtcoaches daarbij helpen.

De buurtcoaches zijn allemaal bekenden in de wijk. Dat is ook precies de bedoeling, want ze moeten gemakkelijk aanspreekbaar zijn voor andere buurtbewoners. Bij wijze van spreken op het schoolplein, bij de sportclub of in de supermarkt. Door de eerste stap naar hulp zo laagdrempelig te maken, kunnen problemen tijdig worden aangepakt en worden ze niet onnodig groot. Het coachteam bestaat uit mannen en vrouwen in verschillende leeftijden en van verschillende nationaliteiten. Daarmee zijn ze voor veel verschillende buurtbewoners benaderbaar; er is er altijd iemand in de buurt.

buurtcoahes ossekoppelehoek (8)

buurtcoahes ossekoppelehoek (7)buurtcoahes ossekoppelehoek (9)buurtcoahes ossekoppelehoek (10)buurtcoahes ossekoppelehoek (11)buurtcoahes ossekoppelehoek (12)buurtcoahes ossekoppelehoek (13)buurtcoahes ossekoppelehoek (14)buurtcoahes ossekoppelehoek (15)buurtcoahes ossekoppelehoek (2)buurtcoahes ossekoppelehoek (3)buurtcoahes ossekoppelehoek (4)buurtcoahes ossekoppelehoek (5)buurtcoahes ossekoppelehoek (6)

En alles ging goed onder het toeziend oog van de Wet