Theresiahofbewoners in Bornerbroek krijgen rolstoelquilts.

Alle maandagmiddagen als het weer enigszins het toelaat gaat een groep vrijwilligers met een aantal bewoners  wandelen , de meesten zitten in een rolstoel. Op kille dagen is het prettig om een warme deken over de benen te hebben. Meestal is dat een fleece deken.

Els Eidhof heeft een groep quiltsters gevraagd of ze bereid waren om een aantal ( 10 stuks) mooie quilts te maken voor dit doel.

De Sjorscreagroep van de St Georgiusbasiliek  Almelo  heeft dit op zich genomen met hulp ook van enkele quiltsters uit Twente.

Van gekregen katoenen stoffen, meestal stalen stoffen o.a. gordijnstof, maar ook quiltstoffen zijn er 10 quilts gemaakt. Er zijn verschillende motieven gebruikt,  sterpatronen, plaatjesstof, kleine 4 kantjes, stroken etc. Ook zijn ze verschillend van kleur,  rustige zachte kleuren ,heldere felle kleuren en ook donkere kleuren. Kortom voor elk wat wils.

De bewoners waren verrast en ook heel enthousiast .Ze werden meteen in gebruik genomen.

Wij wensen  de bewoners en de vrijwilligers die met hun gaan wandelen veel wandelplezier toe en dat de quilts hieraan mogen bijdragen en hun ook warmte mogen geven.

Warme groeten van de Sjorscreagroep,  Jenny en Ria

bornebroek (1)bornebroek (2)bornebroek (3)bornebroek (4)bornebroek (5)bornebroek (6)bornebroek (7)bornebroek (8)bornebroek (9)bornebroek (10)bornebroek (11)bornebroek (12)bornebroek (13)bornebroek (14)bornebroek (15)bornebroek (16)bornebroek (17)