Tiende editie Groot Almelo’s Dictee

De tiende editie van Het Groot Almelo’s Dictee wordt dit jaar gehouden op donderdag 12 december. In de aula van het van het Pius X College (locatie Aalderinkshoek) gaan zo’n 70 deelnemers met elkaar de strijd aan: 20 scholieren van het Pius X College, Canisius, Het Noordik en het Erasmus, 20 prominenten, en 20 lezers van TC Tubantia. Bovendien strijden oud-winnaars in een aparte categorie voor de eer: wie is er echt de beste?

Voor de winnaar stelt de Ootmarsumse kunstenares Bianca Leusink een fraai kunstwerk ter beschikking.

De correctie is weer in handen van docenten Nederlands van de vier Almelose middelbare scholen en oud-winnaars

Hierbij de prijswinnaars van het Groot Almelo’s dictee 2013:

Overall winnaars:

1. Angela Huisman met 32 fouten

2. Myrte Pielage met 33 fouten (leerlinge van Het Erasmus)

3. Bart de Rode met 35 fouten

Categorieprijzen:

Leerlingen: Daan Elling van Het Noordik met 36 fouten

Prominenten: Jans Olthof met 36 fouten

Tubantialezers: Erna Leunk-Haarman met 37 fouten

Champions league (categorie van de oud-winnaars): Peter Jansen met 21 fouten

(deze categorie deed buiten mededinging naar de overall-prijzen mee).

Er zijn gemiddeld 46,7 fouten per deelnemer gemaakt.

grote dictee almelo (1)

grote dictee almelo (2)grote dictee almelo (3)grote dictee almelo (6)grote dictee almelo (4)grote dictee almelo (5)grote dictee almelo (7)grote dictee almelo (8)grote dictee almelo (9)grote dictee almelo (10)grote dictee almelo (11)grote dictee almelo (12)grote dictee almelo (13)grote dictee almelo (14)grote dictee almelo (15)grote dictee almelo (16)grote dictee almelo (17)grote dictee almelo (18)grote dictee almelo (19)grote dictee almelo (20)grote dictee almelo (21)grote dictee almelo (22)grote dictee almelo (23)grote dictee almelo (24)grote dictee almelo (25)

grote dictee almelo (26)grote dictee almelo (27)grote dictee almelo (28)grote dictee almelo (29)grote dictee almelo (30)grote dictee almelo (31)grote dictee almelo (32)grote dictee almelo (33)grote dictee almelo (34)grote dictee almelo (35)grote dictee almelo (36)grote dictee almelo (37)grote dictee almelo (38)grote dictee almelo (39)grote dictee almelo (40)grote dictee almelo (41)grote dictee almelo (42)grote dictee almelo (43)grote dictee almelo (44)grote dictee almelo (45)grote dictee almelo (46)