Dimence schenkt computers aan SBP

De Stichting Belastingservice Particulieren heeft van Dimence, de instelling voor geestelijke gezondheidzorg, een aantal computers gekregen. De apparatuur werd overbodig als gevolg van het verpleegpostvrije werken.

Dimence werkt men op steeds meer locaties zonder verpleegposten. Dat betekent dat   verpleegkundigen altijd aanwezig zijn op de afdelingen, waardoor er geen verpleegpost meer nodig is.  Na een aantal maanden zijn zowel verpleegkundigen als patiënten enthousiast over verpleegpostvrij werken. Verpleegkundigen staan dichter bij de patiënten en de veiligheid en de rust op de afdelingen lijken te zijn toegenomen.
De computers van die posten gaan naar de SBP, de stichting die particulieren helpt bij hun belasting- en toeslagzaken. Veel chronisch zieken of mensen met een laag inkomen – onder wie ook cliënten van Dimence – verzuimen om belastinggeld terug te vragen en lopen daarom soms honderden euro’s per jaar mis. SBP werkt met veel vrijwilligers, die uitpluizen of belastingteruggave mogelijk is.  Daarnaast is de stichting ook steeds meer een springplank naar werk of participatie voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Dimence en SBP willen de komende jaren intensiever samenwerken. Patiënten van Dimence krijgen bij SBP de kans om weer mee te doen in de maatschappij, tegelijkertijd ondersteunt Dimence SBP op facilitair gebied, onder meer door enkele computers ter beschikking te stellen.

tekst Hanny ter Doest

demence computersdemence computers (1)demence computers (2)demence computers (3)demence computers (4)demence computers (5)demence computers (6)demence computers (7)demence computers (8)