Lodewijk Asscher inspirerend op zesde Herman Höften Lezing.

De zesde Herman Höften Lezing van de Partij van de Arbeid werd maandagavond uitgesproken door vice premier Lodewijk Asscher.

Het werd een boeiende en inspirerende lezing waarin de werkgelegenheidsvraagstukken de boventoon voerden.

Ruim 250 mensen woonden de lezing bij  waarin na zijn toespraak gelegenheid was voor het stellen van vragen.

Hiervan werd in ruime mate gebruik gemaakt door de aanwezigen waarbij opviel dat ook het onderwijsvraagstuk ruim aan de orde kwam.

Lodewijk Asscher, die Herman Höften nooit heeft gekend, was onder de indruk van de biografie die de werkgroep hem had verstrekt  en waarin hij

regelmatig de echte socialist herkende. dat bracht de handen van de toehoorders menigmaal op elkaar.

Meer dan 30 jaar heeft Herman Höften deel uitgemaakt  van de raadsfractie van de

Partij van de Arbeid en in al die jaren had Höften steeds het belang van de minder bedeelden in de samenleving als leidraad.

De aanwezigheid van de weduwe en de kinderen van Herman Höften was de inspiratie voor Asscher om er een goed doordacht stuk van te maken

waarin hij steeds weer terug kwam op de sociale lijn die Herman Höften voorstond.

Er werd ruim gebruik gemaakt door de aanwezigen om door middel van scherpe vragen die zaken voor het voetlicht te brengen die het Almelose publiek bezighouden.

Na de toespraak en het vragenuurtje gaf Lodewijk Asscher de aftrap voor de verkiezingscampagne van de PvdA in Almelo. Hij deed dit door aan lijsttrekker Anja Timmer het partijprogramma van de afdeling Almelo te overhandigen. De zaal stelde die geste zeer op prijs. De complimenten waren voor de werkgroep Herman Höften Lezing die er opnieuw in geslaagd is een aansprekende persoon naar Almelo te halen. Voorzitter Bert Kuiper en fractie voorzitter Luc Schuur leiden de

discussie tot ieders tevredenheid.

Hendry Bosch.

lodewijk asscher in de bibliotheek (1)lodewijk asscher in de bibliotheek (2)lodewijk asscher in de bibliotheek (3)

403   Visitekaartjes van  de Gemeentes

lodewijk asscher in de bibliotheek (4)

voor 2 miljard

lodewijk asscher in de bibliotheek (5)lodewijk asscher in de bibliotheek (6)lodewijk asscher in de bibliotheek (7)

lodewijk asscher in de bibliotheek (8)

lodewijk asscher in de bibliotheek (9)lodewijk asscher in de bibliotheek (10)lodewijk asscher in de bibliotheek (11)lodewijk asscher in de bibliotheek (12)lodewijk asscher in de bibliotheek (13)lodewijk asscher in de bibliotheek (14)lodewijk asscher in de bibliotheek (15)lodewijk asscher in de bibliotheek (16)lodewijk asscher in de bibliotheek (17)lodewijk asscher in de bibliotheek (18)lodewijk asscher in de bibliotheek (19)lodewijk asscher in de bibliotheek (20)lodewijk asscher in de bibliotheek (21)lodewijk asscher in de bibliotheek (22)lodewijk asscher in de bibliotheek (23)lodewijk asscher in de bibliotheek (24)lodewijk asscher in de bibliotheek (25)