Scholieren kruipen in de huid van raadslid

Bijna zestig leerlingen van scholengemeenschap St. Canisius spelen op woensdag 8 januari in twee verschillende groepen in de raadszaal van het stadhuis van Almelo het Democratiespel. Tijdens dit spel kruipen ze in de huid van een raadslid en gaan ze een beslissing nemen over een (fictief) voorstel van het college van b en w over openbaar vervoer en verkeersveiligheid.

Burgemeester Jon Hermans – Vloedbeld verzorgt een welkomstwoord namens de gemeente bij de start van het Democratiespel om 9 uur ‘s ochtends. Vervolgens zullen Gina Rozema (raadslid D66) en Arjen Maathuis (raadslid VVD) tijdens de twee spelen optreden als wethouder. Het eerste spel is van 9.00 uur tot 11.00 uur, het tweede spel wordt gespeeld van 13.00 tot 15.00 uur. Een moderator van ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, begeleidt het Democratiespel

De provincie Overijssel, de gemeente Almelo en ProDemos willen  (jonge) inwoners meer betrekken bij de democratie en hen zelf te laten ervaren hoe politieke beslissingen worden genomen. Hiervoor is het Democratiespel ontwikkeld. Een Democratiespel kan zowel in het provinciehuis in Zwolle als in gemeentehuizen worden gespeeld.

scholieren als raadslid (1)scholieren als raadslid (2)scholieren als raadslid (3)scholieren als raadslid (4)scholieren als raadslid (5)scholieren als raadslid (6)scholieren als raadslid (7)scholieren als raadslid (8)scholieren als raadslid (9)scholieren als raadslid (10)scholieren als raadslid (11)scholieren als raadslid (12)scholieren als raadslid (13)scholieren als raadslid (14)scholieren als raadslid (15)scholieren als raadslid (16)scholieren als raadslid (17)scholieren als raadslid (18)scholieren als raadslid (19)scholieren als raadslid (20)