Tentoonstelling Rembrandtschildertjes

Wethouder
van Kunst en Cultuur, de heer G.H. van Woudenbergh. De heer Van Woudenbergh heeft de officiële opening van de expositie verrichten.

Op woensdagmiddag werd  in de Centrale Bibliotheek Almelo de expositie van de Rembrandtschildertjes-2013 plaats. De afgelopen 12 jaar is de expositie steeds op een andere locatie gehouden; ook wordt jaarlijks voor een ander te schilderen thema gekozen.  Dit jaar was het thema De Troonswisseling. Wat heeft hiervan indruk op het schildertje gemaakt? De meeste kinderen hebben dát moment op doek vastgelegd. Het resultaat is verrassend! De expositie is uitgebreid met 23 portretten van voetballers, coaches en stafleden van Heracles. De Rembrandtschildertjes kregen op 7 juli jl. tijdens de Open Dag van Heracles, de gelegenheid deze kunstwerken -onder begeleiding van kunstenaars- te maken.

Tijdens de gezellige afsluiting, met een hapje en een drankje, kunt u zowel de Rembrandtschildertjes als hun leermeesters, de kunstenaars, ontmoeten en de kunstwerken bewonderen.

rembrandtschildertjes (1)rembrandtschildertjes (2)rembrandtschildertjes (3)rembrandtschildertjes (4)rembrandtschildertjes (5)rembrandtschildertjes (6)rembrandtschildertjes (7)rembrandtschildertjes (8)rembrandtschildertjes (9)rembrandtschildertjes (10)rembrandtschildertjes (11)rembrandtschildertjes (12)rembrandtschildertjes (13)rembrandtschildertjes (14)rembrandtschildertjes (15)rembrandtschildertjes (16)rembrandtschildertjes (17)rembrandtschildertjes (18)rembrandtschildertjes (19)rembrandtschildertjes (20)

De trotse opa en oma bij de schilderij van hun kleinkind

rembrandtschildertjes (21)

Natuurlijk ook de familie

rembrandtschildertjes (22)

Even het gastenboek tekenen

rembrandtschildertjes (23)rembrandtschildertjes (24)rembrandtschildertjes (25)rembrandtschildertjes (26)