TwenteDakar Foundation

Zaterdag 30 november hebben vrijwilligers en bestuur van TwenteDakar Foundation for a Better Life een 40 ft zeecontainer ingepakt met de door de jaren heen verzamelde schoolspullen en kinderkleding.

De actie was al gestart in 2009. Na veel media-aandacht n.a.v. brand in de toenmalige opslag hebben we vele ritten, met hulp van Joop van Rooy van www.typischtransport.nl , gemaakt om één en ander uit heel Nederland te verzamelen en op te slaan bij www.bolk.nl Transport in Almelo. Aanvankelijk waren we er klaar voor om alle verzamelde materialen in kolonne met meerdere voortuigen naar Gambia te brengen. Echter, de overheid kon ons de veiligheid niet garanderen vandaar dan nu per container. De kosten worden gedragen door de opbrengst van de vastenacties van de afgelopen jaren vanuit de St. Stephanusparochie  in Bornerbroek  www.sintmarcellinus.nl en acties als verkopen van Zuid Afrikaanse wijnen, donateurs en de belangeloze medewerking van Bolk Transport, www.ctt-twente.nl Hengelo en www.royalburgergroup.com Hengelo. Deze laatste organisaties zorgden voor het vervoer en papierenafwikkeling tot in Rotterdam.

Dinsdag 7 januari komt het schip met onze container aan in de haven van Banjul, Gambia. Daar zijn bestuurslid Karin van TwenteDakar en haar Gambiaanse man Babu om de container in ontvangst te nemen. Zij hebben het vervoer en distributie naar de verschillende scholen al voorbereid.

Naast deze containeractie blijven wij zorgen voor de ontwikkeling van de allerarmste kinderen in Gambia. Door ons kinderfonds wordt hen de mogelijkheid geboden om naar school te gaan i.p.v. te werken op het land. Hierbij wordt het gehele gezin door ons ondersteund.

www.twentedakar.nl

twentedakar (1)twentedakar (2)twentedakar (3)twentedakar (4)twentedakar (5)twentedakar (6)

twentedakar (7)

twentedakar (8)twentedakar (9)twentedakar (10)twentedakar (11)twentedakar (12)twentedakar (13)m_2014-01-06 08_24_28-2014-01-05-Tekst Container [Alleen-lezen] - Microsoft Word