Uitsmijters’55 geeft de scholen tassen met spelmateriaal

ALMELO – In totaal negentien groepen van de basisscholen De Mare, De Compaan, De Zegge en De Stapvoorde nemen momenteel deel aan de Beeballclinics van Honk- en softbalvereniging Uitsmijters’55. Later dit jaar gebeurt hetzelfde op De Bonkelaar en Het Mozaïek.

In drie clinics per groep worden leerlingen de grondbeginselen geleerd van Beeball, de aan honkbal verwante sport voor kinderen in de jongste leeftijdscategorieën. Uitsmijters’55 streeft er naar Beeball een vaste plek te geven in de gymlessen op de basisscholen, als alternatief voor slag- en kastiebal. Beeball is immers een actieve sport, die niet alleen beter aansluit op de bestaande verenigingssport, maar ook bij het softbal dat in het voortgezet onderwijs wordt gespeeld.

Om de basisscholen te helpen wordt ook aan de leerkrachten een clinic aangeboden, waarin spelvormen van Beeball worden getoond en uitgelegd. Uitsmijters’55 geeft de scholen bovendien tassen met spelmateriaal voor Beeball. In de tassen zitten speciale honkbalhandschoenen, zachte ballen, knuppels, statieven en honken, waarmee in de gymles Beeball gespeeld kan worden.

De tassen konden worden aangeschaft dankzij een subsidie uit de lokale sportimpuls, die via het Sportbedrijf Almelo van de provincie werd ontvangen. De tassen worden 23 januari om 8.30 uur overhandigd aan de scholen, in de IISPA.

Meer informatie over de sport- en stimuleringsimpuls:

http://www.sportbedrijfalmelo.nl/news/605/15/Sport–en-stimuleringsimpuls-Almelo

Meer informatie over Uitsmijters’55:

http://www.uitsmijters55.nl

uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (1)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (2)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (3)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (4)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (5)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (6)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (7)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (8)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (9)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (10)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (11)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (12)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (13)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (14)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (15)uitsmijters geven scholen sportassen met inhoud (16)