Convenant Gemeente Almelo en Omroep Almelo

Onlangs heeft de gemeente de Stichting Lokale Omroep Almelo unaniem aangewezen als media-instelling voor de gemeente Almelo (Aadorp, Almelo, Bornerbroek). Hiermee is de zendmachtiging bij het Commissariaat voor de Media verlengd tot februari 2019. In de aanloop is door de gemeente en de omroep een convenant opgesteld dat parallel loopt hieraan. De ondertekening van dit convenant vond plaats  in de studio van Omroep Almelo aan de Haven Noordzijde 17.

Het convenant houdt in dat Omroep Almelo zich de komende vijf jaar maximaal gaat inzetten voor een breed media-aanbod voor Almelo op het terrein van informatie, cultuur, educatie en verstrooiing op radio, televisie en internet. Omroep Almelo zendt uit via haar radiostation AAFM en televisiekanaal AAVISIE. De bekostiging hiervoor is geregeld in de Mediawet. De gemeente ontvangt hiervoor een bijdrage vanuit Den Haag en sluist dit geoormerkte geld door. Omroep Almelo is sinds enkele jaren een 100% vrijwilligersorganisatie en heeft momenteel een bijna 100 medewerkers, die 7 dagen per week radio- en televisieprogramma’s maken.

Deze foto’s zijn van de geleraaf

m_GLR_5004m_GLR_5006