Informatiemarkt in wijkcentrum ‘t Veurbrook.

Deze markt wordt in eerste instantie georganiseerd voor cursisten en oud-cursisten van “Ik , mijn kind en de school”. Daarnaast zijn belangstellenden van harte welkom.

De cursisten oriënteren zich op hun toekomst: meer taal leren, participeren, meedoen aan activiteiten, helpen op de school van hun  kind, ander vrijwilligerswerk enz.

De wijk Ossenkoppelerhoek heeft een groot aanbod, naast het aanbod in de stad Almelo.

Veel instanties  en scholen zullen een stand inrichten op de markt en geven een mooi overzicht van wat allemaal mogelijk is. Ook peuterwerk, jeugdwerk,  basisscholen ,’t ROC van Twente  en “Loes” en Carinthreggeland en de bibliotheek zullen aanwezig zijn. Alle vragen die u heeft, willen zij graag beantwoorden.

“Doe mee”  het”Jeugdsportfonds”  en het “Jeugdcultuurfonds “zijn ook aanwezig. Een steuntje in de rug voor deelname aan sportactiviteiten, koersbal, gymnastiek, de Hoaltsnieders en de volksdansgroep Halmata,kan hier eventueel aangevraagd worden voor zowel  ouder als kind.

Om het Nederlandse taalgebruik te stimuleren moeten alle cursisten minimaal een vraag stellen bij elke stand. Bij elke stand krijgen ze dan een sticker. Is hun vel vol met 25 stickers dan kunnen zij een prijs winnen.

veurbrook (1)veurbrook (2)veurbrook (3)veurbrook (4)veurbrook (5)

Levende Handpoppen voor rekenlessen

veurbrook (6)veurbrook (7)veurbrook (8)veurbrook (9)veurbrook (10)veurbrook (11)veurbrook (12)veurbrook (14)veurbrook (15)veurbrook (16)veurbrook (17)veurbrook (18)veurbrook (19)veurbrook (20)veurbrook (21)veurbrook (13)