Youngzones Scholierendebat

In de aanloop naar de verkiezing van de gemeenteraad krijgen ook de scholieren van Almelo een stem. In het Youngzones Scholierendebat gaan de jongeren van de middelbare scholen van Almelo (Noordik, Erasmus, Pius X en Canisius) een rechtstreekse confrontatie aan met de politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadverkiezing op 19 maart 2014.

Doel van het debat is de ‘kloof’ tussen scholier en politiek te verkleinen, doordat de scholieren hun vragen rechtstreeks kunnen stellen aan de lijsttrekkers. Denk hierbij aan huisvesting, scholing en bijbaantjes.

Het Youngzones Scholierendebat krijgt een opzet in de stijl van het Lagerhuis. Scholieren en lijsttrekkers zitten recht tegenover elkaar op ‘gepaste’ afstand. In het midden zit dan de voorzitter, wiens taak het is de stellingen te deponeren en de orde te bewaren. Daarnaast zal een DJ het geheel tot een radioprogramma smeden met een (alcoholvrije) ‘after-party’.

schoollieren debat (1)

schoollieren debat (2)

schoollieren debat (3)

schoollieren debat (5)

schoollieren debat (6)

schoollieren debat (7)

schoollieren debat (8)

schoollieren debat (9)

schoollieren debat (10)

schoollieren debat (11)

schoollieren debat (12)

schoollieren debat (13)

schoollieren debat (14)

schoollieren debat (15)

schoollieren debat (16)

schoollieren debat (17)

schoollieren debat (18)

schoollieren debat (19)

schoollieren debat (20)

schoollieren debat (21)

schoollieren debat (22)

schoollieren debat (23)

schoollieren debat (24)

schoollieren debat (25)

schoollieren debat (26)

schoollieren debat (27)

schoollieren debat (28)

schoollieren debat (29)

schoollieren debat (30)

schoollieren debat (31)

schoollieren debat (32)

schoollieren debat (33)

schoollieren debat (34)