Van Marle opent Whisky Weekend Twente

De eerste editie van de grootste whiskyproeverij van Twente is op 7 en 8 maart 2014 in het Polmanstadion van Heracles Almelo plaatsvinden. Er zijn drie sessies georganiseerd. Gedurende een vier uur durende sessie maakt u een rondgang langs de whiskystands. Naast importeurs van de grote merken zijn ook de kleinere bottelaars, bekende verzamelaars en een aantal Twentse destilleerders aanwezig. Daarnaast zal er een aantal Masterclasses georganiseerd worden door o.a. Henri Goossen, de Twentse whisky-expert.

Voor de zaterdagmiddag is er een mogelijkheid om een business-arrangement te boeken. Hoe gaat het in zijn werk? Bij binnenkomst ontvangt u een nosing & tastingglas. Dit glas kunt u laten vullen bij de verschillende stands. Zo hebt u de kans om uiteenlopende whisky’s te proeven. Bij alle stands kunt u whisky proeven en u laten voorlichten door de echte experts. Er zijn meer dan 500 verschillende whisky’s te proeven. Voor de duurdere c.q. exclusievere jaargangen whisky kan er een meerprijs gevraagd worden.

De grootste twee whiskyfestivals zijn in Den Haag en Groningen en qua omvang en hoeveelheid whisky’s die er te proeven zijn is dit Whiskyweekend the best of the rest. Er is enorm veel interesse in whisky en niet alleen chique heren drinken tegenwoordig whisky, het Schotse levenswater is ook heel populair onder dames en jonge dertigers en veertigers.

Wat er verder te vinden is op het festival: Er zijn ook boeken, outdoorkleding en andere schotse zaken te verkrijgen. Ook zijn er doedelzak-optredens om de sfeer nog te verhogen. Verder zijn er lekkernijen te proeven met een Schots tintje en natuurlijk Twentse specialiteiten. Een overzicht van de standhouders vindt u via deze link. De festivalbotteling is een prachtige Benriach 18yo Port finish, nu al te reserveren via de website.k http://www.whiskyweekendtwente.nl/

whisky weekend twente (1)whisky weekend twente (2)whisky weekend twente (3)whisky weekend twente (4)whisky weekend twente (5)whisky weekend twente (7)whisky weekend twente (8)whisky weekend twente (9)whisky weekend twente (11)whisky weekend twente (12)whisky weekend twente (13)whisky weekend twente (14)whisky weekend twente (15)whisky weekend twente (16)whisky weekend twente (17)whisky weekend twente (18)whisky weekend twente (19)whisky weekend twente (20)whisky weekend twente (21)whisky weekend twente (22)whisky weekend twente (23)whisky weekend twente (24)whisky weekend twente (25)whisky weekend twente (27)whisky weekend twente (28)whisky weekend twente (29)