Houston, we have a solution

Houston, we have a solution

Drie leerlingen van het Pius X College (locatie Aalderinkshoek) doen vanaf 30 april mee aan een internationale duurzaamheidsolympiade in Houston, Amerika.

Wierdenaren Sebastiaan van Kooten en Koen ter Beke presenteren samen met Almeloër Kevin Vonk hun project Central Lighting Facility. De Pius X-ers moeten laten zien dat hun oplossing voor een duurzaamheidsvraagstuk goed genoeg is om in een internationaal deelnemersveld stand te houden. Volgens docent Jan Wim Peters hebben ze in ieder geval iets intelligents uitgedokterd. “Ze bedachten dat licht centraal kan worden opgewekt, om het vervolgens via glasvezelkabels naar iedere gewenste ruimte te transporteren. Voordeel is dat je geen elektriciteitsaansluiting nodig hebt en daarnaast is het natuurlijk een kostenbesparing.” Een lastige bijkomstigheid is dat project in het Engels moet worden gepresenteerd. “Maar gezien hun TTO-achtergrond (Tweetalig Onderwijs, red.) moet dat geen probleem worden”, aldus de docent. De leerlingen verblijven een week in de Verenigde Staten. Of het project in de prijzen valt is overigens nog maar de vraag, want de internationale concurrentie is groot…

Foto-CLF-A

Foto: Koen ter Beke (links), Kevin Vonk (midden) en Sebastiaan van Kooten representeren het Pius X College tijdens een internationale duurzaaheidsolympiade.