middeleeuws Ridderspektakel in het Goossenmaatspark

Wijkgerichte Ridderspektakel in het Goossemaatspark

Dinsdag 15 april 2014 is in het Goossemaatspark het Ridderspektakel met spelencircuit. Het spektakel is voor de kinderen en de ouders van groepen 5 en 6 van alle 6 basisscholen in de wijken Nieuwstraatkwartier/Ossenkoppelerhoek.

Laat je meevoeren naar de spannende middeleeuwen. Het Ridderspektakel is een initiatief van de Brede Buurtschool in samenwerking met de wijken Nieuwstraatkwartier en Ossenkoppelerhoek. Het Ridderspektakel sluit aan op het curriculum van de scholen en de kinderen kunnen genieten van aanschouwend onderwijs. Om de twee jaar wordt dit spektakel georganiseerd.

Terug in de tijd met Ridder Dolf

Het Ridderspektakel wordt verzorgd door de stichting ‘Ridders van de IJssel’. Zij bieden aanschouwend en interactief onderwijs in de vorm van een groot Middeleeuws Ridderspektakel. Kinderen gaan kennis maken met ridders, harnassen en spannende ridderavonturen. Totaal zullen er bijna 250 kinderen meedoen!

Spectaculaire afsluiting

Het Ridderspektakel wordt afgesloten met show van een ridder ter paard. Naast de show kunnen kinderen meedoen aan een spellencircuit georganiseerd door het kinderwerk van Scoop Welzijn. Er zijn ruim 20 Middeleeuwse spellen waar kinderen aan mee kunnen doen. Het spellencircuit vindt ook plaats op het terrein van het Goossemaatspark. Het terrein wordt mede door de kinderboerderij aangekleed d.m.v. enkele dieren. Ouders zijn ook van harte welkom om te komen kijken naar de riddershow.

Het Ridderspektakel wordt mede mogelijk gemaakt door: alle vijf brede buurtscholen in de wijken Nieuwstraatkwartier/Ossenkoppelerhoek, Kinderwerk Scoop Welzijn, SOWECO, Stadsmuseum Almelo, Stadsboerderij Beeklust en Sportbedrijf Almelo.

ridders (1)ridders (2)ridders (3)ridders (4)ridders (5)ridders (6)ridders (7)ridders (8)ridders (9)ridders (10)ridders (11)ridders (12)ridders (13)ridders (14)ridders (15)ridders (16)ridders (17)ridders (18)ridders (19)ridders (20)ridders (21)ridders (22)ridders (23)ridders (24)ridders (25)ridders (26)ridders (27)ridders (28)