Scoopjongeren tijdens AED training

Even voorstellen van onze stichting:

Wie zijn wij?

De huidige Stichting heeft zich tot doel gesteld om een goed dekkend netwerk van AED’s ten behoeve van de burgerhulpverlening in Almelo te realiseren. Onze tweede doelstelling is het aanbieden van cursussen reanimatie met toepassing van AED- gebruik. Wij streven ernaar om zoveel mogelijk personen op te leiden in het levensreddend handelen. Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk. Onze inkomsten worden aangewend voor het instant houden van het AED netwerk en cursusmateriaal voor het opleiden van burgerhulpverleners. Wij geven geen EHBO- cursussen maar richten ons dus op korte en compacte cursussen reanimatie en het gebruik van een AED.

Inmiddels zijn wij in heel Almelo actief en hebben ruim 250 cursisten in ons bestand staan. Naast de opleiding verzorgen wij inmiddels voor 40 AED`s het onderhoud waaronder 10 AED`s van OPOA.  Per 1 oktober 2013 heeft Almelo 850 hulpverleners en 78 AED`s die aangemeld zijn bij het Alert-systeem.De hulpverlener is meestal ouder dan 30 jaar en dagelijks werkzaam en niet altijd beschikbaar bij een oproep.

Wij hebben het idee gelanceerd om de jongeren vanaf 16 jaar in het geheel te betrekken.Dit is makkelijker gezegd dan gedaan daar zijn wij ons zeker van bewust maar we hebben de gok genomen. Samen met Jacco Vinke van Scoop hebben we de zaak opgepakt met als resultaat dat er een eerste cursus gepland kon worden met 8 jongeren.

Woensdagavond 9 april 2014 was het zover. In het clubgebouw van SV DRC 2012 aan de Rietstraat in Almelo werd met de 8 jongeren gestart. De AED- instructeurs: Gert van Maanen en Siebe de Vos hebben de jeugdigen de fijne kneepjes van het reanimeren en het bedienen van de AED bijgebracht. Volgens de beide instructeurs was het een enthousiaste groep jongeren. Alle 8 zijn geslaagd en hebben een certificaat overhandigd gekregen uit handen van beide AED- instructeurs. Hier zijn wij uiteraard gelukkig mee en hopelijk een vervolg zal krijgen.

Waarom de jongeren.

Deze groep is  bekend in de wijk.

Men kan zich snel verplaatsen.

Men kent de weg.

Het mobiele verkeer is hen vertrouwd.

Het geeft deze groep verantwoordelijkheidsgevoel.
www.aedhulpverleningalmelo.nl

Met vriendelijke groet.

Herman Webbink

voorzitter

REANIMATIE (3)

REANIMATIE (1)REANIMATIE (2)REANIMATIE (4)REANIMATIE (5)REANIMATIE (6)REANIMATIE (7)REANIMATIE (8)REANIMATIE (9)REANIMATIE (10)REANIMATIE (11)REANIMATIE (12)REANIMATIE (13)REANIMATIE (14)REANIMATIE (16)REANIMATIE (17)REANIMATIE (15)REANIMATIE (18)REANIMATIE (19)REANIMATIE (20)REANIMATIE (21)REANIMATIE (22)REANIMATIE (23)REANIMATIE (24)REANIMATIE (25)REANIMATIE (26)REANIMATIE (27)

Scoopjongeren volgen AED training

eigen foto

www.aedhulpverleningalmelo.nl