Van klagen naar jubelen met het Almelo Promotie Cafe

Het door Almelo Promotie georganiseerde Almelo Promotie Café dat vanavond plaatsvond, inmiddels alweer voor de derde keer, was een succes. De bijeenkomst was uniek: over alle sectoren heen ontmoeten mensen elkaar om over positiviteit en Almelo te praten. De 165 aanwezige bedrijven, evenementenorganisaties,  stichtingen, verenigingen, journalisten en kunstenaars hebben ideeën uitgewisseld en staan er voor open om hier samen mee aan de slag te gaan in de toekomst.

Klagen en jubelen

In de Grote Kerk was een klaag- en een jubelmuur geplaatst, waar de aanwezigen hun positieve en hun negatieve punten over Almelo konden opschrijven. Tijdens een interactieve discussie werd naar gezamenlijke oplossingen gekeken. Vaak zijn mensen negatief en dat is jammer, omdat je zelf ook niet ergens heen gaat als je alleen maar negatieve verhalen hoort. Door een andere manier van denken bereiken we meer bezoekers, bewoners en bedrijven en dus bestedingen.

Samen komen we verder

Wilfried Finkers, ambassadeur van Almelo, heeft in een act duidelijk gemaakt wat er zo bijzonder is aan Almelo en waarom iedereen trots mogen zijn op deze stad! Vervolgens volgde een toelichting op de Almelo Promotie Aanpak; een zeer complete opsomming van manieren waarop Almelo Promotie de kreet ‘Altijd wat te doen’ laad met behulp van input van de evenementen. Op de zeepkist stonden dit keer het Twentse Lente Festival en de Stadsmusical met inspirerende betogen. Wat wederom blijft hangen is dat we het samen moeten doen. Vervolgens was het tijd om te gaan buzzen, een ander woord voor netwerken. De aanwezigen hadden ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan over naar welke plek in Almelo zij hun oudtante uit Verweggistan wilden meenemen. Hieruit volgden meer dan 35 mooie plekken in de stad. Almelo Promotie neemt de bijzondere plekken mee in haar promotie.

Succesvol

De boodschap van de avond was: ‘we kunnen het niet in ons eendje’. De gevleugelde uitspraak: ‘alleen ga je sneller, samen komen we verder’ viel meerdere malen tijdens de avond. Almelo Promotie roept de aanwezigen op om vooral over de positieve dingen van de stad te praten én Almelo uit te dragen door partner te worden van de stad en de ‘@lmelo wat te doen’ handtekening te gebruiken in de communicatie.

ALMELO PROMOTIE (15)

ALMELO PROMOTIE (12)

ALMELO PROMOTIE (13)

ALMELO PROMOTIE (14)

ALMELO PROMOTIE (1)

ALMELO PROMOTIE (2)

ALMELO PROMOTIE (3)

ALMELO PROMOTIE (4)

ALMELO PROMOTIE (5)

ALMELO PROMOTIE (6)

ALMELO PROMOTIE (7)

ALMELO PROMOTIE (8)

ALMELO PROMOTIE (9)

ALMELO PROMOTIE (10)

ALMELO PROMOTIE (11)