Praktische verkeersproef 2014 met 700 leerlingen

Vanaf maandag 12 mei wordt de praktische verkeersproef in Almelo gehouden.

Er hebben zich 22 scholen met in totaal 700 leerlingen aangemeld.

Zij gaan een route door de stad fietsen van ongeveer 6,2 km, en proberen dit natuurlijk zo goed en veilig mogelijk te doen. De eerste school die vandaag om 9.00 uur van start gaat vanaf De Hoven naast het stadhuis is de obs De Twijn.

Voorafgaand aan het praktische examen wordt de fiets gecontroleerd op technische punten, zoals de remmen, het stuur, reflectie en bel. Het is voor de veiligheid van de leerling en andere verkeersdeelnemers belangrijk dat de fiets in een goede conditie verkeert.

Van grote waarde voor het slagen van de praktische verkeersproef is de inzet vrijwilligers. Zij posten langs de route om te controleren of de leerlingen te controleren zich houden aan de verkeersregels.

De proef duurt tot en met donderdag 15 mei.

VERKEERSPROEF (1)

VERKEERSPROEF (2)

VERKEERSPROEF (3)

VERKEERSPROEF (4)

VERKEERSPROEF (5)

VERKEERSPROEF (6)

VERKEERSPROEF (7)

VERKEERSPROEF (8)

VERKEERSPROEF (9)

VERKEERSPROEF (10)

VERKEERSPROEF (11)

VERKEERSPROEF (12)

VERKEERSPROEF (13)

VERKEERSPROEF (18)

VERKEERSPROEF (17)

VERKEERSPROEF (16)

VERKEERSPROEF (15)

VERKEERSPROEF (14)