Special Gymnastics Day 2014 in IISPA

Het unieke sportevenement is voor alle kinderen, ouders en onderwijzend personeel van het speciaal onderwijs en alle gymnastiekverenigingen in Twente.

Het is een gegeven dat kinderen met een beperking minder bewegen en een brozere gezondheid hebben. Méér sporten leidt tot een gezondere levensstijl, tot terugdringen van overgewicht en het heeft ook een positieve invloed op (leer) prestaties.

De trampoline, de reusachtige bak met mega schuimblokken, balken, rekstokken, ringen, de bok en nog veel meer bijzondere turntoestellen staan zondag 18 mei klaar voor de tweede editie van Special Gymnastics Day.

Kinderen en jongeren met een beperking bewegen vaak minder. Méér sporten leidt tot een gezondere levensstijl, vermindering van overgewicht en het heeft een positieve invloed op de (leer) prestaties.

Daarom hebben stichting de Klup Twente, het Sportbedrijf Almelo, MEE Twente, Stichting Maatschappelijk Ondernemen, de FAG (bestaande uit gymnastiekverenigingen Achilles-WIL, ODIN ’92, O.S.S.-W.I.K., S&V Aadorp en Sparta) en de toonaangevende turnvereniging BosanTON de handen ineen geslagen.

Ze introduceerden vorig jaar de Special Gymnastics Day om heel gericht kinderen en jongeren van het speciaal onderwijs te werven voor de gymnastieksport. Het evenement was een geweldig succes en krijgt daarom een tweede editie.

iispa de klup (9)

iispa de klup (11)

iispa de klup (2)

iispa de klup (1)

iispa de klup (3)

iispa de klup (4)

iispa de klup (5)

iispa de klup (6)

iispa de klup (7)

iispa de klup (8)

iispa de klup (10)