De Brookmoaten gingen rogge maaien

Wanneer er gezaaid is zal er in normale omstandigheden geoogst worden. Ook vandaag was dat aan de orde in Bornerbroek bij de Brookmoaten.  Deze folkloregroep heeft  1.70 ha rogge aangeboden gekregen van XL Park directie om de rogge te maaien. Vanaf 13.30 begonnen een 8 tal maaiers met de zicht. Voor een aantal waren dat beginners en een aantal die het goed kenden. Daarna kwam er machine door een paard getrokken . Op de machine één persoon die het paard bestuurde , en één persoon die de garven aflegde op goede dikte. Als afsluiting van het maaien waren er twee personen met een graanmaaier uit Ootmarsum gekomen om ons te helpen maaien. Een zelfbinder die de garven met touwtjes samen bond.  De rest van de rogge wordt binnenkort met de combine gemaaid. Een zelfrijdende dorsmachine.  De oogst werd met paard en wagen van het land gehaald en naar de boerderij gebracht.

bornebroek roggemaaien (1)

bornebroek roggemaaien (2)

bornebroek roggemaaien (22)

bornebroek roggemaaien (23)

bornebroek roggemaaien (24)

bornebroek roggemaaien (3)

bornebroek roggemaaien (4)

bornebroek roggemaaien (5)

bornebroek roggemaaien (6)

bornebroek roggemaaien (7)

bornebroek roggemaaien (18)

bornebroek roggemaaien (17)

bornebroek roggemaaien (12)

bornebroek roggemaaien (13)

bornebroek roggemaaien (14)

bornebroek roggemaaien (15)

bornebroek roggemaaien (16)

bornebroek roggemaaien (9)

bornebroek roggemaaien (8)

bornebroek roggemaaien (11)

bornebroek roggemaaien (10)

bornebroek roggemaaien (20)

bornebroek roggemaaien (19)

bornebroek roggemaaien (21)